Σωστά κ. Μάκη Κουρή

Στα χιτλερικά τελεσίγραφα του γιάπη των Σκοπίων δεν απαντούν με ευγένειες, κ. Καραμανλή
Του Μάκη Κουρή

Μία είναι η απάντηση: «Ξεχάστε το όνομα ‘‘Μακεδονία’’
»
ΛΑΘΟΣ τραγικό και ευχόμαστε να μην είναι και ολέθριο, κύριε Καραμανλή, να κάνετε συνομιλητή σας και να νομιμοποιήσετε αυτόν τον αλαζόνα, με διαθέσεις νέου «Αττίλα», γιάπη των Σκοπίων.
Πέσατε στην παγίδα του, αντί να εκμεταλλευτείτε το μεγαλύτερο επιχείρημα που σας πρόσφερε για να τελειώνουμε με τους εκβιαστές και τους άρπαγες της Ιστορίας μας. Πολλοί μίλησαν για βούτυρο στο ψωμί σας, που επέτρεπε στον καθένα να του πει «Δεν δικαιούστε να ομιλείτε...».
Δικαίωσε την πάγια θέση της Ελλάδας ότι έχουν αλυτρωτικές διαθέσεις, ότι απαιτούν ελληνικά εδάφη, κομμάτι της κυριαρχίας μας. Κι όχι μόνον αυτό. Επιδιώκει να διασπάσει την ενότητα της χώρας μας, απαιτώντας ως νέος Χίτλερ αναγνώριση «μακεδονικής μειονότητας»! Και επιστροφή περιουσιών... Κι όλα αυτά είναι η πρώτη φάση... Γιατί με τις πλάτες εκείνων που τους στηρίζουν και βλέπουν πιο μακριά από ορισμένους από εμάς, που τα θεωρούμε όλα δεδομένα, έχουν στον νου τους και δεύτερη λίστα...
Αντί, κύριε Καραμανλή, να επιστρέψετε αμέσως την επιστολή ως απαράδεκτη, βάλαμε την ουρά υπό τα σκέλη... Κυριάρχησε και πάλι αυτό το μόνιμο τα τελευταία χρόνια φοβικό σύνδρομο. Να μην πέσει η καυτή πατάτα στα χέρια μας... Αυτή είναι δυστυχώς η στρατηγική μας...
Μία και μόνη έπρεπε να ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού:
Τέρμα οι συζητήσεις. Δεν παζαρεύουμε τα ιερά και τα όσιά μας, την ταυτότητά μας που υπογράφουν χιλιάδες χρόνια δημιουργίας ανεξίτηλης, που θαυμάζει όλος ο κόσμος.
Ξεχάστε και τη σύνθετη ονομασία, που παρά τις αντιδράσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας, που φθάνει στο 90% του ελληνικού λαού, προσφέραμε ως ένδειξη χειρονομίας καλής γειτονίας, που όμως δεν εκτίμησαν οι γείτονές μας (άλλη μια απόδειξη των αλυτρωτικών διαθέσεων που έχουν).
Ονομαστείτε Σκόπια, Vardaska, ή ό,τι άλλο θέλετε, αλλά όνομα «Μακεδονία» δεν πρόκειται η Ελλάδα ν' αναγνωρίσει. Το βέτο θα το βρίσκετε μόνιμα μπροστά σας, μέχρι να καταλάβετε το κόστος της πρόκλησής σας.
Αυτή την ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ θέση περίμενε και απαιτούσε ο Ελληνισμός όπου γης από σας. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη επιλογή! Αρκετά ανεχθήκαμε τους «ξυπόλητους» να μας απειλούν. Και να στέλνουν χιτλερικά τελεσίγραφα.
Η Ελλάδα έχει αντέξει πολλά, με ποτάμια αίματος για να 'ναι σήμερα όρθια. Είναι γελοίο αυτό που κάποιοι ψοφοδεείς λένε, να δώσουμε ό,τι μας ζητάνε για να μη χάσουν τη βολή του καναπέ τους. Και το Κολωνάκι. Θα είμαστε προδότες απέναντι σ' εκείνους που μας παρέδωσαν τούτη την πατρίδα, που δυστυχώς οι ξένοι ζηλεύουν κι εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τη διασύρουμε.
Κύριε πρωθυπουργέ, δεν υπάρχει άλλη γραμμή από το «ΟΧΙ» στον αυθάδη πρωθυπουργό των Σκοπίων. Ειδοποιήστε τον κ. Νίμιτς ότι δεν συζητάμε, εκτός κι αν δεχθούν ότι η λέξη «Μακεδονία» δεν υπάρχει στην ονομασία τους. Διαφορετικά, καλά μας κάνει ο Γκρούεφσκι.

ΥΓ.1: Θυμίζουμε, κύριε πρωθυπουργέ, ότι τόσο ο θείος σας Κωνσταντίνος Καραμανλής όσο και ο Ανδρέας Παπανδρέου ποτέ δεν δέχθηκαν να συνομιλήσουν ή να καθίσουν στο τραπέζι με την Άγκυρα για να συζητήσουν θέμα ελληνικών διαφορών, που έβαζε, έχοντας πάγια τη θέση ότι δεν υπάρχουν διαφορές για διαπραγμάτευση. Ένα μόνον αναγνώριζαν, την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Ενώ τώρα καθόμαστε και συζητάμε με τα Σκόπια πράγματα που ούτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ούτε ο Ανδρέας θα δέχονταν να διαπραγματευθούν.

ΥΓ.2: Δυστυχώς το «ΠΑΡΟΝ» επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά. Είχαμε στο φύλλο της 6ης Ιουλίου πρωτοσέλιδα προβλέψει μέχρι πού θα έφθανε η απληστία του γιάπη του Χάρβαρντ. Προφητικός ο τίτλος: «Δεν παζαρεύουμε - Κόψτε κάθε κουβέντα με τα Σκόπια - Σε λίγο θα μας ζητήσουν και τα... σώβρακα»! Εκεί φθάσαμε...

ΥΓ.3: Γνωρίζουμε ότι αυτή την εθνικά υπερήφανη στάση σάς την πρότειναν ακόμα και συνεργάτες σας. Δυστυχώς όμως επικράτησαν άλλες, συμβιβαστικές απόψεις...

ΠΗΓΗ:
ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής