Άκαμπτες θέσεις για Αιγαίο και Θράκη στην ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠ.ΕΞ









Τα χαμόγελα μας "μάραναν"

"Φιλικότατη" η χειραψία του υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας με την Ελληνίδα ομόλογό του, εξάλλου αντικατοπτρίζετε στις θέσεις της ιστοσελίδας του ΥΠ.ΕΞ της Τουρκίας (διαβάστε παρακάτω).
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ερντογάν με τον Μπουγιούκανιτ. Πάντα συντονισμένοι οι γείτονες μας στις επιδιώξεις και στις απειλές τους (casus belli) εναντίον της χώρας μας.

Σκέφτομαι ότι η φιλία είναι σαν το τανγκό, χρειάζεται δύο χορευτές για να πετύχει οι οποίοι θα γνωρίζουν τα βήματα. Στην περίπτωση Ελλάδας Τουρκίας η Τουρκία είναι αυτή που μονίμως χάνει τα βήματα και το τανγκό μπορεί να εξελιχθεί σε ροκ...Ας σκεφτούμε λίγο πιο σοβαρά την Ελληνοτουρκική φιλία. Γιατί ας μην γελιόμαστε, "αν έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς"...

Το τουρκικό μανιφέστο (όπως θα δούμε λίγο παρακάτω) ναρκοθετεί τις προσπάθειες ελληνοτουρκικής προσέγγισης, εκθέτει τους άνευ όρων υποστηρικτές της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας και όσους προσέφεραν ανοχή στην τουρκική ανάμειξη στα θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας, και συγχρόνως προκαλεί σοβαρότατα ερωτηματικά για το πραγματικό περιεχόμενο των συνεχιζόμενων διερευνητικών επαφών που (επισήμως) γίνονται για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ λοιπόν:
Το casus belli, οι «γκρίζες ζώνες» και άλλες διεκδικήσεις της Άγκυρας έναντι της Ελλάδας παρουσιάζονται ανανεωμένες στην καινούρια ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι η μειονότητα στη Θράκη ζει σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη. Τι λέει το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος της Κυριακής, η νέα ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών βγήκε στον «αέρα» προ λίγων ημερών και σε αυτήν εμφανίζονται αναβαθμισμένες και επικαιροποιημένες διεκδικήσεις εναντίον της Ελλάδας σε Αιγαίο και Θράκη.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για μια Ελλάδα που «διψάει για εδαφική επέκταση», που έχει αποκλειστικό στόχο την «αποσταθεροποίηση» και την «υπονόμευση της εδαφικής ακεραιότητας» της Τουρκίας και φθάνει στο σημείο να εμφανίζει τη Θράκη ως σύγχρονο «απαρτχάιντ».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ όχι μόνο επαναλαμβάνει τα περί casus belli, αλλά πλέον η Αγκυρα επιδιώκει να εμφανίσει την Ελλάδα ως χώρα περιορισμένης κυριαρχίας στο Αιγαίο, ενώ δηλώνει ότι είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις για «τον καθορισμό της κυριότητας μικρών νησιών και βραχονησίδων στο Αιγαίο».

Για το Αιγαίο:

Το τουρκικό ΥΠΕΞ με ειδικό κεφάλαιο επικαιροποιεί και επιμένει στις «γκρίζες ζώνες», όπου αναγνωρίζει ως ελληνικά μόνο όσα νησιά αναφέρονται ονομαστικά στις συνθήκες. Η Αγκυρα υποστηρίζει ότι η «κυριότητα μικρών νησιών, βραχονησίδων και βράχων στο Αιγαίο, το καθεστώς των οποίων δεν έχει ορισθεί με σαφήνεια από τα διεθνή κείμενα, πρέπει να καθορισθεί με συμφωνία».

Για το casus belli δηλώνεται ότι «η οποιαδήποτε επέκταση από την Ελλάδα των χωρικών υδάτων πέραν των 6 ν.μ. στο Αιγαίο είναι μη αποδεκτή από την Τουρκία». Επιπλέον, η Αγκυρα απειλεί ότι «δεν θα πρέπει να επιτραπεί στην Ελλάδα η διεύρυνση περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στο Αιγαίο με μονομερείς ενέργειες».

Δηλαδή εσείς τι καταλάβατε τώρα;

Ότι μας σέβονται ως γείτονες, ότι η πολιτική της Τουρκίας έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό, ότι επιθυμούν ειρήνη για την ευημερία των λαών μας; Τι άλλο μπορώ να πω; παρά μόνο αυτό:ΜΠΟΥΡΔΕΣ με Τουρκικό χαβά, ντυμένα με σουλτανική μαγκιά... Πολύ φοβάμαι μήπως αρχίσουμε πάλι το κλάμα και το "σφάξεμε Αγά μ' ν' Αγιάσω", όλα εκείνα δηλαδή τα φοβικά σύνδρομα, τα κατάλοιπα του ραγιαδισμού μας και τους αφήσουμε να προκαλούν συνεχώς κάνοντάς μας ρεζίλι διεθνώς.

Θα μου πείτε τι πρέπει να γίνει να πάρουμε τα όπλα; ΟΧΙ βέβαια. Αλλά πρέπει να τους δείξουμε ότι αυτά Οθωμανοεπεκτατικά τους κατάλοιπα δεν μας αγγίζουν και αν θέλουν ας τολμήσουν να αγγίξουν έστω και μια σπιθαμή Ελληνικής γης.

Επίσης κάτι που πρέπει να γίνει σαφές στους "καλούς μας" γείτονες (Τούρκους) είναι ότι η πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει κλείσει μέχρι να ανασκευάσουν αυτές τις προκλήσεις και φυσικά να μην απειλήσουν ξανά γιατί τότε κλείνει οριστικά και αμετάκλητα, διότι "το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού". (Άσε που αυτοί το έκαναν τρις και τετράκις). Ως εδώ, όχι άλλη προβοκάτσια και απειλή.

Δεν είναι τυχαίο, ότι αυτές οι ελεεινές προκλήσεις έρχονται παραμονές τις επίσκεψης το αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Δ. Γράψα στην Άγκυρα. Τι μας λεν δηλαδή οι Τούρκοι; "Αγαπητοί μας γείτονες αυτή είναι η ταμπακιέρα για μας, (Θράκη, Αιγαίο, πετρέλαιο) ή σκύβετε το κεφάλι ή σας το κόβουμε". Βέβαια ο Γράψας θεωρώ ότι δεν είναι κανένας καρπαζοεισπράχτορας σαν μερικούς πολιτικάντηδες (που ακούν τα τουρκικά σιχτίρια και τα κάνουν πάνω τους) να πάει εκεί και να λέει αφερίμ στις τουρκικές επιδιώξεις και απαιτήσεις. Είναι στρατιωτικός σοβαρός, με σθένος, πυγμή και ελληνική ψυχή.

Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι, όλα αυτά έρχονται μετά το "ΒΕΤΟ" στο Βουκουρέστι και μετά τις ελληνορωσικές συμφωνίες των αγωγών και όχι μόνο και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πίσω απ' όλα αυτά κρύβονται οι "γνωστοί άγνωστοι" γιατί ο Τούρκος δεν ανοίγει τα φτερά του αν δεν έχει πλάτες. Βέβαια στο χέρι μας είναι να τους κόψουμε τα φτερά και το βραχνά όχι σκύβοντας το κεφάλι αλλά δείχνοντας πυγμή και αποφασιστικότητα... Θα το πω απλά και λαϊκά "Δεν μασάμε τίποτα, δεν κωλώνουμε πουθενά". Κάπως έτσι το είπε και ο αείμνηστος Ανδρέας το 1987.

Τι άλλο να πω, ότι νιώθω υπερήφανος για τις κουμπαριές και τις ζεμπεκιές; ΟΧΙ βέβαια και δε λέω να γίνονται κι αυτά, αλλά με ανθρώπους πολιτισμένους και σε στιγμές χαλαρότητας και όχι στην προσπάθεια επίτευξης στόχων στα πλαίσια της εξωτερικής μας πολιτικής.

Έτσι έχουν λοιπόν τα πράγματα με τα γειτονόπουλά μας. Παραβιάζουν τα θαλάσσια σύνορα μας διενεργώντας έρευνες (για πετρέλαιο), δημιουργούν γκρίζες ζώνες (χθες ήταν το Αιγαίο και σήμερα η θράκη), παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας κάνοντας και υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά στα 60 μέτρα, τα ελικόπτερά τους κάνουν αιώρηση πάνω από ελληνικά καράβια (το οποίο αποτελεί καθαρά εχθρική ενέργεια), προκαλούν αερομαχίες (φυσικά για να εξαντλήσουν τους πιλότους μας και να καταπονήσουν τα αεροσκάφη μας), μας "καταρρίπτουν" και κανένα αεροπλανάκι έτσι σαν παιχνίδι... το μόνο που απομένει είναι να μπουν και κατά τον Ιούλιο μήνα στα χερσαία μας σύνορα και να αρχίσουν να "αλωνίζουν"... Η συνθήκη της Λοζάννης βέβαια για αυτούς είναι άσπρο χαρτί με μαύρα γράμματα.

Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά μας διασύρουν διεθνώς υποστηρίζοντας ότι από εμάς ξεκινάει το πρόβλημα και πως εμείς έχουμε επεκτατικές βλέψεις εναντίον τους, παραβιάζοντας τα σύνορά τους. Παρουσιάζουν τη Θράκη ως σύγχρονο «απαρτχάιντ».Υποστηρίζουν επίσης πως η Ελλάδα είναι ο καταπιεστής της "Αλβανικής, Μακεδονικής και Τουρκικής μειονότητας" και ότι ο τουρκικός στρατός είναι ο εγγυητής της "μειονότητάς" τους μέσα στα όρια της Ελλάδας. Δηλαδή "εκεί που μας χρωστούσαν θέλουν να μας πάρουν και το βόδι"...
Στάζει μέλι το στόμα τους και κάπως έτσι αντιλαμβάνονται την καλή γειτονία... Έλεος πια, τι άλλο θα ακούσουμε;

Ας μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία διατηρεί στρατό κατοχής σε μια ευρωπαϊκή χώρα την Κύπρο και ως εκ τούτου θεωρώ πως δεν μπορεί να έχει θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως πλήρες μέλος.

Το ερώτημα βέβαια παραμένει και μάλιστα διαχρονικό:

Τι πράττει και πως πράττει η Ελλάδα σ' αυτές τις απειλές; Ερώτημα φυσικά πολύπλοκο για να το αφήσουμε σε κάποιους πολιτικάντηδες να το κατανοήσουν και να το διαχειριστούν, βεβαίως είναι μια εξίσωση με έναν άγνωστο και ως εκ τούτου με πολύ απλή λύση...μια παράμετρος μας λείπει μόνο για την επίλυση του προβλήματος η οποία είναι η αποφασιστικότητα.