Ενεργειακή αντιπαράθεση - Φωτιά στη Μαύρη θάλασσα;
















Χ.Α
Η Γεωργία αυτό το διάστημα μαζεύει στρατεύματα στα σύνορα με την Αμπχαζία. Ένας από τους στόχους λέγεται πως είναι τα παράλια της Αμπχαζίας.
Είναι γνωστό πώς η Αμερική επιθυμεί να αποκλείσει όσο το δυνατόν την Ρωσία από την Μαύρη θάλασσα. Έχοντας στο ΝΑΤΟ τις Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία και επιθυμώντας την ένταξη της Ουκρανίας και Γεωργίας, προσπαθεί να πετύχει τον τέλειο αποκλεισμό.
Γι' αυτό τον λόγο ίσως και να ωθήσει την Γεωργία να καταλάβει τα παράλια της Αμπχαζίας. Πράγμα που δεν έχει καμία λογική, διότι η επίθεση της Ρωσίας είναι σίγουρη με αποτέλεσμα την κατάκτηση και προσάρτηση των εδαφών Αμπχαζίας, Ν.Οσετίας και Γεωργίας. Ποια χώρα θα θελήσει να επιτεθεί στην Ρωσία για να απελευθερώσει τα κατακτημένα εδάφη; Καμία, ιδιαιτέρως την στιγμή που η Ευρώπη έχει τεράστια ενεργειακά συμβόλαια με την Ρωσία.
Οι Αμερικανοί έχουν χάσει κάθε ίχνος κοινής λογικής και το κακό είναι ότι παρασύρουν και άλλους στον Καιάδα.
Το ερώτημα που γεννάται είναι τι έχει υποσχεθεί η Αμερική στην Γεωργία προκειμένου να την ωθήσει σε πολεμική αντιπαράθεση με την Ρωσία.
Αυτή η κίνηση, μόνο ως παρανοϊκή τάση αυτοκτονίας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, έχοντας υπόψη τη διαφορά στρατιωτικών μεγεθών μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας - με σαφή υπεροχή της Ρωσίας - και τα δύο ανοιχτά μέτωπα που έχουν οι ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.