Σκηνικό έντασης στήνουν οι τούρκοι στο Αιγαίο.
















Αύριο πραγματοποιείται η επίσκεψη του Έλληνα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Δ. Γράψα στην Τουρκία. Βέβαια οι προκλήσεις των "κουμπάρων μας" Τούρκων στο Αιγαίο συνεχίζονται ακάθεκτες προσπαθώντας να στήσουν σκηνικό έντασης με απώτερο στόχο την "υπερθέρμανση"...

Χθες στις 11.20' π.μ. ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 πραγματοποίησαν παραβίαση του Ελληνικού FIR και εισβάλλοντας στον εθνικό εναέριο χώρο κοντά στη Λέρο.
Η επιθετική ενέργεια των Τουρκικών αεροσκαφών ολοκληρώθηκε 8' αργότερα μόλις έφτασαν στην περιοχή τα Ελληνικά αεροσκάφη που σηκώθηκαν για να τα αναγνωρίσουν/αναχαιτίσουν. Σε μια σπάνια "επίδειξη ισχύος" μάλιστα κατά την επιστροφή τους στο Τουρκικό FIR τα 2 τουρκιά F-16 πέταξαν πάνω απ΄το Φαρμακονήσι σε ύψος μόλις 100 μέτρων (300 ποδών)!


Δυστυχώς οι προκλήσεις στη θάλασσά μας και στον Εθνικό μας Εναέριο Χώρο αυξάνονται και γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνες. Πολύ φοβάμαι και με δεδομένη τη μεγάλη κρίση στο εσωτερικό της Τουρκίας πως μία σπίθα μπορεί να αναφλέξει τα πάντα.
Η πραγματικότητα είναι ζοφερή στην γείτονα χώρα με την πολιτική κρίση να χτυπάει κόκκινο και προκειμένου να κερδίσουν έδαφος οι στρατηγοί έναντι του Ερντογάν ο οποίος είναι στα δικαστήρια ίσως προσπαθήσουν να εξάγουν την κρίση στο Αιγαίο. Το καλοκαίρι λοιπόν προβλέπεται καυτό και ο κίνδυνος πρόκλησης "θερμού" επεισοδίου στο Αιγαίο είναι περισσότερο ορατός από ποτέ.

Αύριο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέπτεται την Τουρκία με πολύ βαρύ πρόγραμμα και ας ευχηθούμε να σταθεί στο ύψος του αξιώματός του παρά τις όποιες "παρεμβολές" της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΞ και ΥΠΕΘΑ οι οποίες βέβαια οφείλονται στο φοβικό σύνδρομο που έχουμε αναπτύξει ως χώρα έναντι της Τουρκίας την τελευταία δεκαετία. Και δεν λέω πως οι στρατιωτικοί πρέπει να ασκούν πολιτική και μάλιστα εξωτερική αλλά τουλάχιστον ας ασκήσει σωστή εξωτερική πολιτική και διπλωματία η πολιτική μας ηγεσία μέσω των στρατιωτικών μας, διώχνοντας όμως από πάνω της τις φοβίες και τον ραγιαδισμό.