Ετοιμάζουν για την Κύπρο την θηλία του μνημονίου, πριν προλάβει να γίνει ενεργειακή δύναμη...!!!


ΔΙΟΙΚ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ: ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΗ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε.! Όλο και πιο πιθανή είναι η προσφυγή της Κύπρου στην ΕΕ προκειμένου να ζητήσει βοήθεια ώστε να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της... 


ελληνικής κρίσης στο τραπεζικό της σύστημα, σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή της κεντρικής της τράπεζας στους Financial Times. Σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα, ο Πανίκος Δημητριάδης αναγνωρίζει ότι η
προθεσμία στο τέλος του μήνα για την ανεύρεση 1,8 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση της Cyprus Popular Bank, του δεύτερου μεγαλύτερου τραπεζικού οργανισμού της χώρας, η προσφυγή στην ΕΕ γίνεται όλο και πιο πιθανή. Η χώρα, δήλωσε ο κ. Δημητριάδης, βρίσκεται σε μία κρίσιμη στιγμή. Ο κ. Δημητριάδης δήλωσε ότι ακόμα είναι πιθανό να βρεθεί άλλη πηγή χρηματοδότησης για την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, όπως ο ιδιωτικός τομέας ή κάποια άλλη χώρα, ενώ η Κύπρος βρίσκεται σε συνομιλίες με τις ευρωπαϊκές αρχές για παράταση της προθεσμίας. Επίσης, και ο πρόεδρος της Popular Bank, Μιχάλης Σαρρής, δήλωσε ότι η χώρα δεν έχει πολλές εναλλακτικές. Όπως τόνισε στους FT, «είναι δύσκολο να δούμε από πού θα έρθει η ανακεφαλαιοποίηση εάν όχι από την Ευρώπη», προσθέτοντας ότι «η διάθεση για δάνεια προς την Κύπρο έχει στερέψει εδώ και μήνες». 

Ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας δεσμεύτηκε την Παρασκευή ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα εις βάρος των εργαζομένων όσο παραμένει στην εξουσία, ενώ πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει την προσφυγή της Κύπρου στην ΕΕ. Εν τω μεταξύ, σαφές μήνυμα για επείγουσα αντιμετώπιση των «ανισορροπιών» της κυπριακής οικονομίας απευθύνει η ΕΕ προς τη Λευκωσία. Ο εκπρόσωπος του αντιπροέδρου της Κομισιόν Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάι Τάρντιο, ανέφερε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ότι «η Κύπρος οφείλει να αναλάβει δράση» προς υλοποίηση των συστάσεων των Βρυξελλών. Πάντως ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπέιλι με σημερινές δηλώσεις του απομάκρυνε το ενδεχόμενο ενός σχεδίου βοήθειας για την Κύπρο, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση στον τραπεζικό της τομέα.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Κύπρος θα ξεπεράσει τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει», δήλωσε συγκεκριμένα. Σημείωσε ότι οι Βρυξέλλες είναι σε στενή επαφή με την Κύπρο όπως και με αρκετές ακόμη χώρες της ευρωζώνης ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει τίποτε καινούριο μετά τις συστάσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «Η κατάσταση είναι ακριβώς η ίδια», τόνισε.


Εμείς ως απάντηση στο τι θέλουν να κάνουν πάλι με τη μαρτυρική Κύπρο μας τους λέμε τα λόγια που είπε ο αείμνηστος Τάσος Παπαδόπουλος... ο τελευταίος ηγέτης του Ελληνισμού, ο μεγάλος πατριώτης που είπε ένα ακόμα μεγάλο ΟΧΙ σώζοντας την υπόληψη και το μέλλον του ίδιου του Ελληνισμού!!!