Βίντεο και φωτογραφίες από τον θανατηφόρο "ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΓΡΥΠΑ 2012"



Βίντεο από την “βροχή” EXOCET και AGM114 HELLFIRE που έριξαν την Πέμπτη στο Αιγαίο Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία αλλά και ο Στρατός με τα ελικόπτερα Apache, απέδειξαν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας παραμένουν όχι απλά αξιόμαχες αλλά και θανατηφόρες για όποιον επιχειρήσει οτιδήποτε...



Η Πολεμική Αεροπορία έδειξε ότι μπορούμε να υπολογίζουμε στην ναυτική κρούση. Η βολή πήγε πολύ καλά, το Mirage 2000BGM έστειλε τον AM-39 Exocet εκεί που έπρεπε με ένα αρκετά περίπλοκο σενάριο. 

Εξαιρετικά πήγε και η βολή των δύο AGM-114 Hellfire από τα AH-65D Apache κατά του πλοίου-στόχου. Ένα βλήμα κτύπησε στην γέφυρα και ένα στην πρύμνη. Η βολή χαρακτηρίστηκε ως "υψηλής δυσκολίας" καθώς οι πύραυλοι διαθέτουν υπέρυθρο ερευνητή, καθώς το όπλο δεν προορίζεται για βολές σε θαλάσσιο περιβάλλον αφού η κεφαλή έρευνας μπορεί να χάσει τον στόχο, από τις αντανακλάσεις του φωτός στην επιφάνεια της θάλασσας.

Βέβαια κορυφαία στιγμη στην άσκηση η αναχαίτιση από την φρεγάτα "Κουντουριώτης" του ΜΜ-38 Εxocet με τον RIM-7M Sea Sparrow.