Βίντεο και φωτογραφίες από τον θανατηφόρο "ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΓΡΥΠΑ 2012"Βίντεο από την “βροχή” EXOCET και AGM114 HELLFIRE που έριξαν την Πέμπτη στο Αιγαίο Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία αλλά και ο Στρατός με τα ελικόπτερα Apache, απέδειξαν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας παραμένουν όχι απλά αξιόμαχες αλλά και θανατηφόρες για όποιον επιχειρήσει οτιδήποτε...Η Πολεμική Αεροπορία έδειξε ότι μπορούμε να υπολογίζουμε στην ναυτική κρούση. Η βολή πήγε πολύ καλά, το Mirage 2000BGM έστειλε τον AM-39 Exocet εκεί που έπρεπε με ένα αρκετά περίπλοκο σενάριο. 

Εξαιρετικά πήγε και η βολή των δύο AGM-114 Hellfire από τα AH-65D Apache κατά του πλοίου-στόχου. Ένα βλήμα κτύπησε στην γέφυρα και ένα στην πρύμνη. Η βολή χαρακτηρίστηκε ως "υψηλής δυσκολίας" καθώς οι πύραυλοι διαθέτουν υπέρυθρο ερευνητή, καθώς το όπλο δεν προορίζεται για βολές σε θαλάσσιο περιβάλλον αφού η κεφαλή έρευνας μπορεί να χάσει τον στόχο, από τις αντανακλάσεις του φωτός στην επιφάνεια της θάλασσας.

Βέβαια κορυφαία στιγμη στην άσκηση η αναχαίτιση από την φρεγάτα "Κουντουριώτης" του ΜΜ-38 Εxocet με τον RIM-7M Sea Sparrow.