Η... κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ για τους λαθρομετανάστες

 Αλέξης Τσίπρας: Για λαθρομετανάστευση στην παρουσίαση του προγράμματός του «Να αντιμετωπίσουμε υπεύθυνα τα ζητήματα που άπτονται της μεταναστευτικής πολιτικής….Με τη σταδιακή παραχώρηση ταξιδιωτικών εγγράφων για το μεγάλο όγκο των μεταναστών που επιθυμούν να αποχωρήσουν από το ελληνικό έδαφος». Τα ταξιδιωτικά έγγραφα είναι, όπως γνωρίζουμε, το διαβατήριο και η ταυτότητα. Η Ελλάδα μπορεί να εκδώσει τα έγγραφα αυτά μόνο σε Έλληνες πολίτες και όχι σε πολίτες άλλων κρατών. 
O κ. Τσίπρας λέει ότι θα κάνει Έλληνες όλους τους μετανάστες. Επειδή, όμως, αυτό δεν είναι νόμιμο, η χορήγηση μη νόμιμων εγγράφων από την Ελλάδα θα οδηγούσε αυτόματα στο κλείσιμο των συνόρων της ακόμα και για τους Έλληνες πολίτες που θα αδυνατούσαν πλέον να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Αν, όμως, υποθέσουμε ότι είναι δυνατόν να δώσει η Ελλάδα κάποιας μορφής ταξιδιωτικά έγγραφα στους μετανάστες για να μεταβούν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε είναι προφανές ότι κάθε χρόνο η Ελλάδα θα γέμιζε από εκατομμύρια νέους μετανάστες οι οποίοι θα έβρισκαν εύκολη νομιμοποίηση και δίοδο στην Ευρώπη.

Τι δείχνουν αυτά; Ότι απλούστατα οι άνθρωποι λένε ό,τι... προλαβαίνουν. Δεν έχουν ούτε συγκροτημένη πολιτική, ούτε επεξεργασμένες θέσεις. Λένε πολλά για να χαϊδέψουν τα αυτιά των ευαίσθητων σε τέτοια θέματα ψηφοφόρων. Μόλις όμως στριμώχνονται και αναγκάζονται να εκφράσουν λεπτομερειακά θέσεις τότε προχωρούν στις κωλοτούμπες...



Πηγή: taxalia