Πρώτες απειλές από Τουρκία για "Προστασία της τουρκικής μειονότητας στην Δ.Θράκη"!



 Eυθεία απειλή για προστασία των δικαιωμάτων της "τουρκικής μειονότητας" - όπως την χαρακτήρισε - της Θράκης εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι "καταπατά την Συνθήκη της Λωζάνης", όσον αφορά τα δικαιώματα της μειονότητας στη Θράκη, ξεχνώντας ότι και μόνο που αναφέρεται σε "τουρκική" μειονότητα αυτό αποτελεί παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης στην οποία η Τουρκία αναγνωρίζει μόνο τον θρησκευτικό χαρακτήρα της μειονότητας.
  





Ο Νταβούτογλου είπε ότι πολλοί «Τούρκοι» από την Δυτική Θράκη έχουν χάσει την ελληνική υπηκοότητα, βάσει του άρθρου 19 του ελληνικού κώδικα ιθαγένειας, ο οποίος ήταν σε ισχύ όμως μέχρι το 1998 και ανέφερε: "Ένα πρόσωπο μη ελληνικής εθνικότητας που εγκαταλείπει την Ελλάδα, χωρίς να έχει την πρόθεση να επανέλθει, χάνει την ελληνική του ιθαγένεια, για να συμπληρώσει, «αυτό είναι ένα καθαρό παράδειγμα διακρίσεων εις βάρος των εθνικών μειονοτήτων στην Ελλάδα"…

Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον όμως είναι ότι : "Η Τουρκία δεν περιμένει ανταλλάγματα από την Ελλάδα για την προστασία που παρέχει στην ελληνική μειονότητα στην Πόλη, αφού η Τουρκία είναι αφοσιωμένη στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι απεμπολούμε το δικαίωμα να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας. Έχουμε πολλές φορές θέσει το θέμα στους Έλληνες", είπε ο Νταβούτογλου.

Το πως θα προστατεύσει την τουρκική "μειονότητα" το άφησε να αιωρείται, αλλά είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι απειλεί για πρώτη φορά με "υπεράσπιση της τουρκικής μειονότητας" και στην ορολογία διεθνών σχέσεων αυτό σημαίνει "Υπεράσπιση δια των όπλων".

«Ο μεγάλος αριθμός προσφυγών κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αποτελεί ξεκάθαρα σημάδι ότι η Ελλάδα φέρεται άδικα στην τουρκική μειονότητα»,κατέληξε.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Προφανώς κάνουν ότι δεν ακούνε όταν μιλάει ο Α.Νταβουτογλου...

Πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr