Ότι απουσιάζει από την προεκλογική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί άραγε;


PictureΣτη φωτογραφία ο Χουσείν Ζεϊμπέκ και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Νίκος Καλιαμπάκας επισκέφτηκαν την Τουρκική Ένωση Ξάνθης.


Το κρυφό χαρτί που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ μήπως έχει πολλά μυστικά τελικά;
Ας συνοψίσουμε λοιπόν λίγο τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και στα εθνικά θέματα που απουσιάζουν από την ατζέντα των εκλογών.
1) ΝΑΙ στο σχεδιο ΑΝΑΝ

2) ΟΧΙ στον αγωγο South Stream

3) ΟΧΙ στο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

4) ΝΑΙ στο σκέτο Μακεδονία απο τα Σκόπια και στη Μακεδονική Γλώσσα

5) Όλοι οι μουσουλμάνοι της Θράκης Ρωμά-Πομάκοι λοιποί ειναι Τούρκοι

6) Αγωνίζεται για να αναγνωρισθεί η Τουρκική Ένωση Ξάνθης... (την οποία ο Άρειος Πάγος έχει κηρύξει παράνομη).



7) Αγωνίζεται για να αναγνωρισθεί το Τουρκικό κόμμα DEB στην Ξάνθη 
 
8) Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του και η Τουρκία έχει δικαιώματα σε αυτό.

9)Οι λαθρομετανάστες πρέπει να νομιμοποιηθούν και καλώς βρίσκονται και κάνουν ότι κάνουν. Κάθε ενέργεια εναντίον τους είναι ρατσιστική καπιταλιστική ιμπεριαλιστική.

10) 
 Θέλει την κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών από τα σχολεία 

11) Θέλει την κατάργηση των παρελάσεων και του όρκου από το στρατό και τα δικαστήρια

12) Θέλει τον αφοπλισμό των σωμάτων ασφαλείας

Και επίσης συνεχίζουμε να αναρωτιόμαστε:

Με την ΑΟΖ τι σκέφτεται να πράξει;

Με το ΝΑΤΟ;

Με τους Έλληνες της Βόρειας Ηπείρου τι σχέσεις θα δομηθούν και τι στήριξη θα πρέπει να έχουν από το Ελληνικό κράτος;

Το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και οι εγκάθετοί  του θα αφεθούν να δρουν ανενόχλητοι; Μήπως υπάρχει σκέψη να ανασταλεί η λειτουργία του προξενείου; Εξάλλου ποιος ο λόγος ύπαρξής του στη Θράκη;

Οι σχέσεις κράτους εκκλησίας πως καθορίζονται σύμφωνα με το πρόγραμμα του συριζα;

Για την Ελληνική ναυτιλία τι μέλλει γενέσθαι και πως στηρίζεται;

Για τον Τουρισμό;

Παιδεία;

Νέοι επιστήμονες; 

Αγροτικός τομέας;

Μεταποίηση, βιοτεχνία, βιομηχανία;
.............

Δεν είναι μόνο το δημοσιονομικό- λογιστικό θέμα τελικά, το οποίο έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον. Aν και για το οποίο έχουμε καταλάβει ότι θα αυξηθεί η φορολογία στους πλούσιους χωρίς να ξεκαθαρίζει πιο είναι το όριο ένας να θεωρείται πλούσιος. Επίσης, δεν γίνεται αναφορά για το πώς θα αναμορφωθούν οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί και οι δομές του χρεοκοπημένου κράτους. Επιπροσθέτως, πέραν των ευχολογίων δεν αναφέρεται από το πρόγραμμα του συριζα ξεκάθαρα πώς θα μειωθεί η ανεργία.

Ακούσαμε επίσης και κάποιες προτάσεις για την οικονομία οι οποίες προκαλούν ρίγη σε μεγάλες μάζες της κοινωνίας, αφού πιθανή υλοποίησή τους δεν θα πλήξει μόνο την «πλουτοκρατία», αλλά κυρίως την μεγάλη πλειονότητα των μισθωτών, ενώ παράλληλα δημιουργούνται όλες εκείνες οι συνθήκες περαιτέρω αύξησης της ανεργίας.

- Φορολόγηση 1% επί του τζίρου: αν ποτέ συμβεί αυτό θα αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και θα σημάνει την αρχή του τέλους για την ελληνική επιχειρηματικότητα, ενώ θα ανοίξει τον δρόμο για να φύγουν επενδύσεις από την Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει το μέτρο αυτό να το επιβάλλει στις 6.000 μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι θα επιβληθεί φόρος ακόμη και σε μεγάλα περίπτερα, αφού το κατώτατο όριο υπολογίζεται στο 1 εκατ. ευρώ τζίρου. Δηλαδή μία μικρή επιχείρηση με κύκλο εργασιών θα κληθεί να πληρώσει φόρο 10.000 ευρώ, χωρίς να εξετασθεί εάν η εν λόγω επιχείρηση δημιουργεί ή όχι κέρδη.

- Αύξηση φορολογικών συντελεστών: σήμερα στην Ελλάδα ο υψηλός συντελεστής είναι στο 45%. Δεν έχει ξεκαθαρίσει που θα πάει, αλλά όπου και να διαμορφωθεί (60%); δημιουργεί συνθήκες για αύξηση της φοροδιαφυγής. Η θέσπιση αυτού του μέτρου ουσιαστικά αποτελεί τιμωρία της πολιτείας στους φορολογούμενους εκείνους που δηλώνουν τα εισοδήματά τους, ενώ παράλληλα επιβραβεύονται με τον καλύτερο τρόπο οι φοροφυγάδες.

- Υποχρεωτικό δάνειο: Δάνειο – φόρος σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ. Η φορολογία για το επίπεδο εισοδήματος ανέρχεται στο 6%, όταν σήμερα η απεχθής έκτακτη εισφορά που τόσο έχει κατακριθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μόλις 1%

- Καταθέσεις: Οι καταθέσεις θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξης. Θολή μέχρι και ανεπαρκής η πρόταση. Ο ακρογωνιαίος λίθος της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος είναι ακριβώς αυτό που περιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ. Χρησιμοποιούνται οι καταθέσεις για να δίνονται δάνεια. Εκτός βέβαια αν εννοεί κάτι άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως για παράδειγμα την δέσμευση των καταθέσεων από κάποιο ύψος και πάνω προκειμένου να δοθούν ως δάνεια.

- Κρατικοποίηση επιχειρήσεων: Εκτός από τις τράπεζες ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανακρατικοποιήσει ΟΤΕ, Ολυμπιακή και θα σταματήσει κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποιήσεων. Κενό γράμμα βέβαια είναι το πώς θα συμβεί αυτό και που θα βρεθούν τα χρήματα.

Πέραν 
όμως αυτών των οικονομικών ζητημάτων όπως είπαμε και πιο πάνω υπάρχουν και άλλα θέματα (εθνικά, γεωπολιτικά κ.α) για τα οποία το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον είναι θολό, αλλά δεν αναφέρεται καθόλου.

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;



Bίντεο που έχει αναρτήσει το www.zougla.gr
ΣΥΡΙΖΑ. Η Θράκη ανήκει στην Τουρκία. http://www.zougla.gr/blog/article/529891#.T74HapaceEp.facebook