Τι συβαίνει με τα Abrams;Εμποδίζουν οι Γερμανοί τη μεταφορά τους;Τι λέει έγγραφο "διαφωνούντα"!!


Τι συβαίνει με τα Abrams; Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά η αποδοχή της δωρεάν παραχώρησης των 400 αρμάτων μάχης θεωρείται τελειωμένη και το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει ακόμη είναι το κόστος της μεταφοράς τους από τις ΗΠΑ. Ακόμη και γι΄ αυτό οι πληροφορίες λένε ότι βρίσκεται σε φάση επίλυσης. Και για να είμαστε και πιο συγκεκριμένοι,φαίνεται ότι τα χρήματα υπάρχουν αλλά η υπόθεση της μεταφοράς παραμένει…


απόρρητη για να μην ενοχληθούν οι Γερμανοί δανειστές! Που ως γνωστόν εκτός από δανειστές είναι και προνομιακοί προμηθευτές αρμάτων μάχης του Ελληνικού στρατού.

Η εφημερίδα Ημερησία σε ρεπορτάζ ανέφερε ότι υπήρξαν σοβαρές ενστάσεις από την Γενική Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού για τα Abrams. Επικαλείται σχετικό έγγαφο το οποίο το Onalert έχει στην διάθεσή του και παρουσιάζει:




Τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο ως προϋποθέσεις για να προχωρήσει η αποδοχή των αρμάτων έχουν καλυφθεί,αναφέρουν πηγές του ΓΕΣ,εντός του οποίου πάντως εξακολουθούν να υπάρχουν ισχυροί “πυρήνες διαφονούντων” για τα Abrams.

Δεν είναι ασφαλώς μυστικό ότι το “γερμανικό λόμπι” κυριαρχεί στα τεθωρακισμένα.Όπως δεν είναι μυστικό ότι οι Γερμανοί έχουν ενοχληθεί σφόδρα από την αστραπιαία διαδικασία που ακολυθήθηκε για τα Abrams.

Όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να μας είναι αδιάφορα αν πραγματικά θέλουμε τ΄ άρματα μάχης και θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την μεταφορά τους.

Εκτός αν πράγματι …δεν μας αφήνουν οι Γερμανοί,οπότε δημιουργείτε μέγα θέμα.

Πηγή: onalert