Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τους λαθρομετανάστεςΈτσι, για να μην ξεχνιόμαστε!
Κατ αρχήν δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνο μετανάστες! Η λέξη λαθρομετανάστης δεν υπάρχει πουθενά στο πρόγραμμα!
Η άκριτη νομιμοποίηση ΟΛΩΝ των λαθρομεταναστώνπάρχει που, η διάλυση της αστυνομίας και η υποστήριξη της άρνησης στράτευσης θα ήταν σε φυσιολογικές συνθήκες μία προκλητική κουβέντα καφενείου ή -στη χειρότερη περίπτωση- μία συζήτηση σε φοιτητικό αμφιθέατρο ή υπό κατάληψη λύκειο ανάμεσα σε επίδοξους κοινωνικούς επαναστάτες… Στην Ελλάδα του 2012 όμως, όσο κι αν δύσκολα μπορεί να το πιστέψει κανείς, αποτελούν επίσημες θέσεις ενός κόμματος εξουσίας (!) που προσδοκά να κυβερνήσει! Για να δούμε, λοιπόν, πως αντιλαμβάνεται το κόμμα του “Θαθανδρέου” ορισμένα κοινωνικά ζητήματα. Πιο συγκεκριμένα αυτό της λαθρομετανάστευσης. Έχουμε και λέμε…

-«Νομιμοποίηση των μεταναστών και μεταναστριών και η εξασφάλιση ότι οι εισφορές τους θα πιάνουν τόπο, ακόμα και αν φύγουν». (ΕΠ, σελ. 13)
-«Αποσύνδεση της χορήγησης άδειας παραμονής από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων». (ΕΠ, σελ. 12)
-«Επέκταση του επιδόματος ανεργίας σε όλους και όλες, ντόπιους και μετανάστες, ώσπου να βρουν δουλειά, και η αύξησή του σταδιακά στο 80% του τελευταίου μισθού για την πρώτη διετία». (ΕΠ, σελ. 13)
-«Μας απειλούν ότι θα φύγουμε από το Σένγκεν, μικρό το κακό λέω, η Δανία έχει φύγει δυο φορές», Αλ. Τσίπρας στη ΝΕΤ (2.5).
Όλες οι θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συντείνουν όχι μόνο στη παγίωση της σημερινής κατάστασης με τους εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες και θα βαρύνουν ακόμη περισσότερο τον ελλειμματικό κρατικό προϋπολογισμό αλλά και δημιουργούν το ευνοϊκό περιβάλλον για να προσελκυσθούν και νέα κύματα λαθρομεταναστών. Οι θέσεις του δεν ισχύουν σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, αντίκεινται στις συμφωνίες της χώρας και θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην έξοδό μας από τη συνθήκη Σένγκεν.

Αυτοί είναι η "εθνική σας πολιτική" φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ;
Ο πολυπολιτισμικός αχταρμάς θα σώσει την πατρίδα μας;