ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΚΤΑΜΙΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ 4,2 ΔΙΣ: ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΜΟΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΕ Η ΕΚΤ ΚΑΙ ΤΟΚΟΥΣ 900 ΕΚ!!!

ΠΟΙΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ;
Για Ελληνικό ομόλογο που κατέχει η ΕΚΤ πηγαίνουν τα 3,3 Δις, το οποίο όπως αποκαλύπτει η Le Monde ΔΕΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΘΗΚΕ! Πανηγυρίζουν όμως για το PSI το οποίο εξόντωσε μικροομολογιούχους, ασφαλιστικά ταμεία, ΝΠΔΔ όπως Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια κλπ.

Τα υπόλοιπα 900 εκ. πηγαίνουν για αποπληρωμή... τόκων! Δηλαδή οι ξένοι δανειστές δεν χάνουν ούτε τους τόκους τους, ενώ οι Έλληνες...έχασαν τις αποταμιεύσεις τους, τις ασφαλιστικές τους εισφορές, τα διαθέσιμα κοινωνικής πολιτικής. Όλοι δούλεψαν για να υποθηκεύσουν τον δημόσιο πλούτο, να εξασφαλίσουν τους κερδοσκόπους δανειστές και όχι τους καθαρούς επενδυτές ή αποταμιευτές.


Ο κύριος Παπαδήμος λοιπόν, εξυπηρέτησε θαυμάσια αυτούς που τον εξέλεξαν για πρωθυπουργό. Οι επιπτώσεις ενδεχόμενης στάσης πληρωμών για τους κολοσσούς μειώνονται και τώρα το ΔΝΤ ακονίζει τα μαχαιροπήρουνα για το πλιάτσικο των εγγυήσεων που πρόθυμα τις προσέφεραν οι εντολοδόχοι του πολιτικού συστήματος με κορωνίδα την παρέα του Γιώργου Παπανδρέου.

Τη Δευτέρα, η Ελλάδα καλείται να αποπληρώσει τα 450 εκατομμύρια ευρώ ομολόγων που δεν εντάχθηκαν στην μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους της που έκανε το Μάρτιο. Επίσης, η Αθήνα πρέπει να αποπληρώσει 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ έως τις 18 του μηνός στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Πηγή: olympia


Τώρα καταλάβατε γιατί παίρναμε όλα αυτά τα δάνεια από την τρόικα και θέλει να μας δώσει κι άλλα; 
Καταλάβατε γιατί μπήκαμε στον περιβόητο μηχανισμό στήριξης; 
Καταλάβατε ότι πότε δεν πληρώθηκαν μισθοί και συντάξεις, κοινωνική πολιτική και εθνική άμυνα με όλα αυτά τα δανεικά, αλλά πηγαίναν στις τσέπες των τοκογλύφων; 
Καταλάβατε γιατί κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι ονόμαζαν τα μνημόνια ευλογία για τη χώρα (άκου ευλογία);
Απλά, για να τα οικονομούν οι τραπεζοΔΝΤτοκογλυφονταβατζίδες και να εγγράφουν τα χρέη στις πλάτες του Ελληνικού λαού, ο οποίος καλείται να πληρώνει εσαεί το μάρμαρο, με την βοήθεια των εντολοδόχων πολιτικών μας της (δυστυχώς) καταραμένης μεταπολίτευσης.
Θα το επιτρέψουμε;;;