Λίγες ώρες πριν τις εκλογές σε Γαλλία και Ελλάδα ο Ολι Ρεν “θυμήθηκε” να πάει κόντρα στη Μέρκελ!


20120505-212839.jpgΈνα βράδυ πριν ανοίξουν οι κάλπες σε Ελλάδα και Γαλλία, ο Ευρωπαίος επίτροπος Ολι Ρεν, παρεμβαίνει ..υπέρ των χωρών του Νότου και κατά της Μέρκελ!

Η χρονική στιγμη δεν είναι τυχαία, αφού όπως φαίνεται είναι ένας έμμεσης τρόπος να επηρεάσει και να αλλάξει το κλίμα στις δυο χώρες.

Ο Ρεν αναμένεται να παρέμβει με ομιλία του, σύμφωνα με τους Financial Times, που έχει το προσχέδιο στα χέρια του, και να ζητήσει αύξηση των κρατικών δαπανών για μεγάλα έργα υποδομής, με
στόχο να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας!

Επίσης, θα παρουσιαστεί διατεθειμένος να χαλαρώσει τους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες για χώρες όπως η Ισπανία, βάζοντας “φρένο” στα ταχύτητα των μέτρων λιτότητας.

«Το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης δεν είναι ανόητο», θα πει ο Όλι Ρεν, σύμφωνα με προσχέδιο της ομιλίας του το οποίο έχουν στην κατοχή τους οι FT. «Ναι, το δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ βασίζεται σε κανόνες… αλλά την ίδια στιγμή το σύμφωνο επιδέχεται εύλογα μεγάλης κριτικής σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του.»

Απόρρητα γιατί και ο Γιουνκερ προχθές και ο Ρεν σήμερα τα “χώνουν” στη Μέρκελ; Βγάζουν την ουρά τους απέξω απο την διάλυση της Ευρωζώνης, ρίχνοντας την ευθύνη στο Βερολίνο. Φυσικά, θέλουν να παρουσιάσουν ότι ο στόχος της Ευρώπης αλλάζει, μπάσκετ και αλλάξουν γνώμη στους ψηφοφόρους, έστω και την τελευταία στιγμή.

Πηγή: olympia.gr