Χατζηνικολάου προς Λαμπάκη: «Τα κάνατε μπάχαλο» (ηχητικό)


Και τι δεν είπε το πρωί στη ραδιοφωνική του εκπομπή στο Real FM ο Νίκος Χατζηνικολάου στο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη. Αφορμή ήταν η δήλωση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης περί ανεξάρτητου στίγματος στο χάρτη, αλλά και όσα επανέλαβε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη. Ο Νίκος Χατζηνικολάου τόνισε με κάθε τόνο ότι είναι Εβρίτης, ενώ στο τέλος χαρακτήρισε επαρκείς τις διευκρινήσεις Λαμπάκη.

Ακούστε το ηχιτικό απόσπασμα (κάνοντας κλικ). 
http://www.real.gr//Files/Articles/Audio/98758.mp3 Λαμπάκης στο Real FM



Ας το ξαναπούμε:
Καλό είναι όταν εμπλέκεσαι με τα κοινά να μιλάς και ξεκάθαρα και ειδικά όταν αναφέρεσαι σε ευαίσθητα ζητήματα και δη εθνικά, δηλαδή να τα αποσαφηνίζεις όλα από την αρχή της τοποθέτησής σου χωρίς να αιωρούνται διάφορα... Έτσι δεν χρειάζεται να μπαίνεις στη διαδικασία της ερμηνείας των λεγομένων σου. Μία ξεκάθαρη κουβέντα είναι ότι η Θράκη είναι Ελλάδα και η Ελλάδα Θράκη... απλά και όμορφα! Αλλά από την αρχή της τοποθέτησής σου και μάλιστα σε ένα παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ. Κατόπιν αναλύεις τη στρατηγική σου για το οικονομικό και αναπτυξιακό μέλλον της Θράκης (ή καλύτερα για το μέλλον του δήμου σου όπου εξελέγης δήμαρχος) που δεν είναι ξεκομμένο απ' αυτό της Ελλάδας, γιατί είπαμε, «η Θράκη είναι Ελλάδα και η Ελλάδα Θράκη». Στην αντίθετη περίπτωση δίνεις τροφή σε όσους ονειρεύονται αποσταθεροποίηση και διαίρεση της Θράκης από τον υπόλοιπο κορμό της πατρίδας μας... Επίσης, κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να αναμασάμε τη γνωστή καραμέλα ότι «για όλα φταίει το κράτος της Αθήνας» διότι αυτό θυμίζει και κάτι από το «διαίρει και βασίλευε» που επιβάλουν οι ισχυροί στους αδύναμους ώστε να είναι παντοτινοί κυρίαρχοι... εξάλλου πίσω από τέτοιες τοποθετήσεις κρύβεται η ανεπάρκειά μας και η έλλειψη στρατηγικής. Και επίσης όσον αφορά το μάθημα γεωγραφίας ξέρουμε πολύ καλά που βρίσκεται τόσο η Βουλγαρία και η Τουρκία όσο και η Ελλάδα... και φυσικά ανάμεσά τους δεν παρεμβάλλεται κανένα κράτος της Θράκης (δηλαδή καμιά «ολοκληρωμένη μονάδα ως οντότητα, η οποία μπορεί να έχει πολιτική αίσθηση, οικονομική ανεξαρτησία... για να μπορέσει αυτό το κομμάτι του ελλαδικού χώρου να αναπτύξει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται ένα ανεξάρτητο κράτος...» όπως άστοχα ειπώθηκε. Είπαμε η Θράκη είναι Ελλάδα και η Ελλάδα Θράκη. 
Λίγο προσοχή κ. Δήμαρχοι και λοιποί πολιτικοί παράγοντες δεν θα έβλαπτε, ειδικά όταν αναφερόμαστε στην οντότητα, στην ολότητα και στην εδαφική ακαιρεότητα της πατρίδας μας της Ελλάδας.