Άσκηση ΤΑΜΣ «ΙΑΣΩΝ–11» στον Άγιο Ευστράτιο με σαφές πολιτικό και στρατιωτικό μήνυμα


Καθημερινά και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποδεικνύουν ότι ακόμα και υπό τις πλέον δυσμενείς οικονομικές συνθήκες μπορούν και συνεχίζουν την εκπαίδευση τους ώστε να διατηρούν το αξιόμαχο τους και την αποτρεπτική τους ισχύ.Image
Image

Στα πλαίσια των ετήσιων ασκήσεων που διοργανώνονται αυτή την περίοδο, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011 η ΤΑΜΣ «ΙΑΣΩΝ – 11» στη Νήσο Άγιος Ευστράτιος. Η ΤΑΜΣ «ΙΑΣΩΝ – 11» είναι Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων, μικρής κλίμακας, οργανωμένη από την ΑΣΔΕΝ, η οποία εκτελείται στην Περιοχή Ευθύνης της 88 ΣΔΙ «ΛΗΜΝΟΣ» και έχει ως αντικείμενο την εξάλειψη αεροπρογεφυρώματος.
Image
Image

Στην διακλαδική αυτή άσκηση χρησιμοποιήθηκαν τμήματα του Στρατού Ξηράς, σε συνεργασία με πυρά της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού. Η παρουσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και η άσκηση τους στον ακριτικό Άγιο Ευστράτιο αποτελεί ένα ακόμα μήνυμα της Ελλάδας προς την Τουρκία ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προτίθεται να πολεμήσουν αν χρειαστεί σε οποιοδήποτε μέρος της ελληνικής επικράτειας και για το λόγο αυτό προετοιμάζονται.
Image


Παράλληλα η στρατιωτική αυτή άσκηση αποτελεί ένα ακόμα μήνυμα ότι όλα τα νησιά του Αιγαίου διαθέτουν τις απαραίτητες δυνάμεις για την άμυνα τους και την υπεράσπιση του εθνικού εδάφους.


Πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr