ΈΚΤΑΚΤΟ: Έχει «μαυρίσει» ο ουρανός της Κύπρου από τουρκικά μαχητικά!

Από το βράδυ έχει γεμίσει ο κυπριακός ουρανός, νότια της Λεμεσού και κοντά στην πλατφόρμα «Όμηρος», όπως και στα βόρεια της νήσου, από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, τα οποία μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες στο Ισραήλ, ότι παρενόχλησαν και εμπορικά σκάφη ισραηλινών συμφερόντων.

Πλέον, είναι απαγορευτική η διέλευση επιβατικών αερογραμμών με τον φόβο ατυχήματος από την πυκνότητα των υπερπτήσεων στην περιοχή, ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία κατήγγειλε την πρακτική της Τουρκίας στον ICAO, με την αποστολή ΝΟΤΑΜ, αναφέροντας, ότι η δέσμευση των περιοχών έγινε παράνομα και χωρίς της συγκατάθεσή της, δίνοντας διπλωματικό «πάτημα» στο Ισραήλ για να επέμβει!

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς έχει ήδη θέσει σε ετοιμότητα τις αντιαεροπορικές του δυνάμεις, ενώ τα ραντάρ από το όρος Τρώοδος, συνεχώς μεταδίδουν στοιχεία από την τουρκική δραστηριότητα. Στην περιοχή πετούν αρκετά ισραηλινά μαχητικά και υπάρχουν σκέψεις μεταξύ των Ισραηλινών να επέμβουν, αφού πρόκειται για παράνομη δέσμευση στο FIR Λευκωσίας!!!

Ελληνική Κυβέρνηση… που είσαι; Είσαι εδώ; Πέρα από απειλές προς τους 70χρονους αποστράτους και πατριωτικές πομφόλυγες του υπουργού Εθνικής Αμύνης για κοινό αμυντικό δόγμα με την Κύπρο, σου καίγεται «καρφί»; Η μήπως, όπως λέει ο σοφός λαός, «πέρδεσαι γεώμηλα»;
Πηγή: prionokordela.gr