Κοιμηθείτε ήσυχα: Ο Π.Μπεγλίτης αντάλλαξε κινητά με τον Τούρκο ΥΠΑΜ!


ImageΜεγάλες επιτυχίες στο τομέα της αμυντικής πολιτικής κατήγαγε η χώρα: Και το κινητό του Τούρκου ΥΠΑΜ πήρε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, αλλά και πήρε πίσω τις δηλώσεις περί "Μη ύπαρξης τουρκικών παραβιάσεων στον ΕΕΧ του Αιγαίου επί 1,5 χρόνο"! και σε ανακοίνωση Τύπου που εκδόθηκε πριν από λίγο υποστηρίζει ότι στην συνάντησή του χθες στην Αττάλεια με τον Τούρκο ομόλιγό του Ismet Yilmaz, "έθεσε το ζήτημα των πρόσφατων τουρκικών παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου και των εμπλοκών, από την πλευρά των τουρκικών αεροσκαφών, πρακτική η οποία επανήλθε ύστερα από 1,5 χρόνο στο Αιγαίο" προσθέτοντας δηλαδή και τις εμπλοκές στην διατύπωσή του.

Δηλαδή διευκρινίζει ότι αναφερόταν στις εμπλοκές και όχι στις παραβιάσεις όταν είπε ότι "Είχαν να συμβούν 1,5 χρόνο παραβιάσεις", προκειμένου να "μαζέψει" το θέμα που ανέδειξε το defencenet.gr με τις δηλώσεις του.

Κατά τα λοιπά, στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) προστέθηκε και η ... ανταλλαγή των κινητών τηλεφώνωντων δύο υπουργών, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, οπότε τώρα μπορούμε να κοιμόμαστε πιο ήσυχοι: "Συμφωνήθηκε να θεσμοθετηθεί στο εξής τακτικός διάλογος μεταξύ των δυο υπουργών. Στο πλαίσιο αυτό, αντάλλαξαν τους αριθμούς των προσωπικών τους κινητών τηλεφώνων, ώστε να συνομιλούν απευθείας, με στόχο την άμβλυνση της έντασης και την αποτροπή μη επιθυμητών καταστάσεων. Το μέτρο αυτό έρχεται σε συνέχεια της υφιστάμενης γραμμής επικοινωνίας μεταξύ των Αεροπορικών Κέντρων Λάρισας και Εσκί Σεχίρ".

Επίσης όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, "ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας έδειξε να αντιλαμβάνεται την προσέγγιση του Έλληνα ομολόγου του, αναφορικά με την ένταση που δημιουργούν οι παραβιάσεις και οι εμπλοκές".

Είμαστε περίεργοι για το πως το έδειξε: Κουνώντας το κεφάλι και βάζοντας τις δύο παλάμες να το κρατούν κατά το ισλαμικό έθιμο, λέγοντας "Συγγνώμη, δεν θα το ξανακάνω"; Κοκκίνησε από ντροπή; Ή απλά έπιασε την γνωστή περιοχή του ανθρωπίνου σώματος και την έξυσε; Γιατί και σήμερα είχαμε παραβιάσεις. Λίγες, αλλά είχαμε. Εκτός και αν οι "απλές" παραβιάσεις του ΕΕΧ δεν μετρούν πλέον...


Πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr




Τώρα μάλιστα τα πιάσαμε τα λεφτά μας. Φοβερή κίνηση στη γεωστρατηγική σκακιέρα και για την άμυνα της χώρας... Βρε πως το αγνοούσαμε τόσα χρόνια και δεν ανταλλάσσαμε με τα «καρντάσια» τηλέφωνα;  

Θα έχει αποτέλεσμα πιστεύουμε η κίνηση, είμαστε σίγουροι. Κάθε φορά που θα παραβιάζουν οι «μπούφοι» τον Εθνικό μας Εναέριο Χώρο θα μας παίρνει τηλέφωνο ο μεμέτης από απέναντι και θα το κλείνει, θα μας κάνει και πλάκα δηλαδή... ή μπορεί να στέλνει SMS που θα λέει «φίλε μην ντίνεις σημασία, αυτά ντεν είναι αεροσκάφη στον ουρανό σας... είναι χαλασμένα τα ραντάρ σας».


Βέβαια όταν τον παίρνει στο τηλέφωνο ο δικός μας το κακό είναι ότι θα πληρώνουμε και κλήσεις εξωτερικού χωρίς να μας ακούει κανείς... «Παρακαλώ αναμείνατε στο ακουστικό σας». Θα ακούγεται από την άλλη άκρη της γραμμής με τη χαρακτηριστική τουρκική προφορά.
Ελπίζουμε πάντως να έχει μπλου τουθ; Επίσης, ας κρατάει και κανένα εφεδρικό... μπορεί να εξαντληθεί η μπαταρία!