"Η Θράκη μπορεί να γίνει ανεξάρτητο κράτος" παραληρεί ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης! (βίντεο)


Image
Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, ισχυρίστηκε ότι η Θράκη μπορεί να σταθεί και ως ανεξάρτητο κράτος, αφού βρίσκεται ανάμεσα σε δύο χώρες! «Γιατί η Θράκη είναι ανάμεσα σε δύο ηπείρους. Γιατί η Θράκη βρίσκεται ταυτόχρονα ανάμεσα σε δύο χώρες οι οποίες έχουν διαφορετικούς πολιτισμούς και βέβαια η Θράκη έχει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία μπορούν να σταθούν μέσα σε ένα πλαίσιο ανεξάρτητου στίγματος, επίσης στο χάρτη, για να μπορέσει αυτό το κομμάτι του ελλαδικού χώρου να αναπτύξει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται ένα ανεξάρτητο κράτος», ανέφερε ο δήμαρχος, μπροστά σε ένα εμβρόντητο κοινό.

Στη συνέχεια, προειδοποίησε την Αθήνα να μην κάνει κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών γιατί τότε θα «χάσει» τη Θράκη. «Εσείς, εκεί στην Αθήνα, να μην σκέφτεστε να κάνετε κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών όλο τον Έβρο, γιατί αν γίνει αυτό, θα χάσετε το πολυτιμότερο κομμάτι της Ελλάδας που λέγεται Θράκη, που λέγεται Έβρος. Γιατί αν συμβεί αυτό, εμείς εδώ στη Θράκη θα αρχίσουμε να βλέπουμε πράγματι ως μόνη οντότητα και δυναμική ανάπτυξης μόνη τη Θράκη και μόνους τους Θρακιώτες και αυτό είναι παρά πολύ κακό γενικότερα για την Ελλάδα», δήλωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Ο Ευάγγελος Λαμπάκης έδωσε επίσης... ρεσιτάλ γεωγραφικών γνώσεων, καθώς πιστεύει ότι η Θράκη κάποτε έφτανε μέχρι το Μόναχο: «Αυτή η Θράκη, η οποία κάποτε έφτανε από την Κωνσταντινούπολη, μέχρι το Μόναχο, κάπου εκεί στη Βαυαρία. Σήμερα είναι συρρικνωμένη σε τρεις νομούς και σε τρεις πόλεις. Βέβαια, και μην το θεωρήσετε αυτό ως απειλή, αν τη δείτε στο χάρτη αυτή τη Θράκη, θα δείτε ότι είναι μία ολοκληρωμένη μονάδα ως οντότητα, η οποία μπορεί να έχει πολιτική αίσθηση, οικονομική ανεξαρτησία και μία δυναμική σε πάρα πολλά πεδία. Αν καθίσουμε και τα αναπτύξουμε ένα προς ένα, είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα τρομάξουν»!

Οι παρευρισκόμενοι τρόμαξαν σίγουρα...

Πηγή: DefenceNet


Καλό είναι όταν εμπλέκεσαι με τα κοινά να μιλάς και ξεκάθαρα και ειδικά όταν αναφέρεσαι σε ευαίσθητα ζητήματα και δη εθνικά, δηλαδή να τα αποσαφηνίζεις όλα από την αρχή της τοποθέτησής σου χωρίς να αιωρούνται διάφορα... Έτσι δεν χρειάζεται να μπαίνεις στη διαδικασία της ερμηνείας των λεγομένων σου. Μία ξεκάθαρη κουβέντα είναι ότι η Θράκη είναι Ελλάδα και η Ελλάδα Θράκη... απλά και όμορφα! Αλλά από την αρχή της τοποθέτησής σου και μάλιστα σε ένα παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ. Κατόπιν αναλύεις τη στρατηγική σου για το οικονομικό και αναπτυξιακό μέλλον της Θράκης (ή καλύτερα για το μέλλον του δήμου σου όπου εξελέγης δήμαρχος) που δεν είναι ξεκομμένο απ' αυτό της Ελλάδας, γιατί είπαμε, «η Θράκη είναι Ελλάδα και η Ελλάδα Θράκη». Στην αντίθετη περίπτωση δίνεις τροφή σε όσους ονειρεύονται αποσταθεροποίηση και διαίρεση της Θράκης από τον υπόλοιπο κορμό της πατρίδας μας... Επίσης, κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να αναμασάμε τη γνωστή καραμέλα ότι «για όλα φταίει το κράτος της Αθήνας» διότι αυτό θυμίζει και κάτι από το «διαίρει και βασίλευε» που επιβάλουν οι ισχυροί στους αδύναμους ώστε να είναι παντοτινοί κυρίαρχοι... εξάλλου πίσω από τέτοιες τοποθετήσεις κρύβεται η ανεπάρκειά μας και η έλλειψη στρατηγικής. Και επίσης όσον αφορά το μάθημα γεωγραφίας ξέρουμε πολύ καλά που βρίσκεται τόσο η Βουλγαρία και η Τουρκία όσο και η Ελλάδα... και φυσικά ανάμεσά τους δεν παρεμβάλλεται κανένα κράτος της Θράκης (δηλαδή καμιά «ολοκληρωμένη μονάδα ως οντότητα, η οποία μπορεί να έχει πολιτική αίσθηση, οικονομική ανεξαρτησία... για να μπορέσει αυτό το κομμάτι του ελλαδικού χώρου να αναπτύξει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται ένα ανεξάρτητο κράτος...» όπως άστοχα ειπώθηκε. Είπαμε η Θράκη είναι Ελλάδα και η Ελλάδα Θράκη. 
Λίγο προσοχή κ. Δήμαρχοι και λοιποί πολιτικοί παράγοντες δεν θα έβλαπτε, ειδικά όταν αναφερόμαστε στην οντότητα, στην ολότητα και στην εδαφική ακαιρεότητα της πατρίδας μας της Ελλάδας.