Συμμετέχουμε στην άσκηση του ΝΑΤΟ στην Λιθουανία για να μας αγοράσουν ένα νησί;

Eτσι εξηγείται η συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην άσκηση του ΝΑΤΟ στην Λιθουανία: Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Λιθουανίας, Βίλνιους, π Arturas Zuokas είπε ότι, η χώρα του θα πρέπει να αγοράσει ένα νησί από την ρημαγμένη από το χρέος Ελλάδα και να το μετατρέψει σε ένα θέρετρο διακοπών για τουρίστες από το κράτος της Βαλτικής! Κι εμείς προφανώς λόγω υποχρέωσης επειδή θα μας αγοράσει το νησί, συμμετέχουμε σε άσκηση στην χώρα του με ... εχθρούς την Ρωσία!

Ο Zuokas ο οποίος είναι δήμαρχος της πρωτεύουσας Βίλνιους της Λιθουανίας, κάλεσε επιχειρηματίες να προσφέρουν περίπου επτά εκατ. ευρώ ($ 9.3 εκατομμύρια), λέγοντας ότι θα είναι αρκετά για να αποκτήσουν τα δικαιώματα σε ένα ελληνικό νησί.

«Μετά την απόκτηση του νησιού από την κυβέρνηση της Λιθουανίας, δεν θα είναι απλά ένας μοναδικός χώρος για ξεκούραση στη Μεσόγειο για τους πολίτες μας, αλλά και μια μεγάλη παγκόσμια διαφήμιση για τη Λιθουανία», είπε σε δήλωσή του.

Αν για κάθε άσκηση του ΝΑΤΟ που συμμετέχουμε μας αγοράζουν κι ένα νησί σε είκοσι χρόνια "καθαρίσαμε" με το χρέος. Δεν θα έχουμε πατρίδα, αλλά αυτό δε νομίζουμε ότι αποτελεί πρόβλημα για τη νυν κυβέρνηση...

Πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr   
Η ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ:


Το σενάριο της άσκησης του ΝΑΤΟ προβλέπει εικονική εισβολή στην Ρωσία και μάλιστα δίπλα από τα σύνορα της αδελφού και ομόδοξης χώρας! Σφοδρή βέβαια ήταν η αντίδραση της Ρωσίας στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να συμμετάσχει σε άσκηση του ΝΑΤΟ στα ρωσο-λιθουανικά σύνορα, δίπλα στον υπό ρωσικό έλεγχο θύλακα του Καλίνινγκραντ θέτοντας στην διάθεση του ΝΑΤΟ το Deployable Corps Greece (NDC-GR με έδρα τη Θεσσαλονίκη).

Η Μόσχα θεωρεί ότι οποιαδήποτε νατοϊκή άσκηση γίνεται έξω από τα σύνορά της, απλώς προκαλεί την υπομονή της και ειδικά στην περιοχή του Καλίνιγκραντ, όπου έχουν αναπτυχτεί βαλλιστικά βλήματα τακτικού πεδίου Iskander, αλλά και αντιαεροπορικές πυροβολαρχίες S-400, ως απάντηση στην εγκατάσταση συστημάτων της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας στην Πολωνία, μαζί με ρωσικές ειδικές δυνάμεις που έχουν αναλάβει την φύλαξή τους. Η Μόσχα μέσω διπλωματικής οδού διαμηνύει στην ελληνική πλευρά, ότι «Δεν καταλαβαίνει γιατί οι στρατιωτικές δυνάμεις μιας φίλης χώρας όπως η Ελλάδα, μεταβαίνουν στην άλλη άκρη της Ευρώπης και ασκούνται κοντά στα ρωσικά σύνορα με σενάρια επιχειρήσεων κατά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων;;;».


Η άσκηση θα λάβει χώρα όχι μόνο στη Λιθουανία, αλλά και σε γειτονικές χώρες, (Πολωνία, Εσθονία, Λεττονία), με τη διοίκηση και τον έλεγχο να εκτελούνται μέσω των συστημάτων τηλεπικοινωνιών του ΝΑΤΟ. Εκατοντάδες στρατιώτες, μεταξύ τους και Έλληνες, (προβλέπει το σενάριο) θα αναπτυχθούν στο ρωσικό έδαφος για να πολεμήσουν τους Ρώσους, να σκοτώσουν Λιθουανούς που τυχόν θα πάνε με το πλευρό των Ρώσων και να μοιράσουν «φαγητό» στους «καλούς»!

Αν αληθεύει αυτό, το ότι δηλαδή στέλνουμε δυνάμεις μας σε άσκηση εικονικής εισβολής στη Ρωσία, ώστε να επιτεθούν στους «κακούς» Ρώσους, οι οποίοι δεν μας πείραξαν και πουθενά, και αφήνουμε τους τούρκους με τις φρεγάτες τους να αλωνίζουν το Αιγαίο και να φτάνουν μέχρι το Σούνιο και τη Τζια σαν να κάνουν ταξιδάκι αναψυχής, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας...Ρε φωστήρες, ας κάνουμε έστω μία άσκηση υπεράσπισης της πατρίδας μας από τους τούρκους οι οποίοι έχουν αποθρασυνθεί τελείως και προκαλούν από την ανατολική Μεσόγειο μέχρι τη Σαμοθράκη και ας αφήσουμε τους φίλους και ομόδοξους Ρώσους... Τόσο ασπόνδυλα καταντήσαμε πια;