Μαζεύουν πολεμικά στο λιμάνι της Αμμοχώστου οι Τούρκοι...

Πηγές της Εθνοφρουράς αναφέρουν μεγάλη συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων της Τουρκίας στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου: Οι πληροφορίες, οι οποίες μεταδόθηκαν και από το κανάλι Sigma, αναφέρονται σε δύο φρεγάτες, δύο πυραυλακάτους κλάσης Kilic και ένα υποβρύχιο κλάσης 209/1400.

Πάντως οι δυνάμεις αυτές είναι πολύ μικρές για να θεωρήσουμε ότι "κάτι ετοιμάζουν" στην Κύπρο. Βέβαια έχουν πυκνώσει εσχάτως οι πτήσεις των τουρκικών μαχητικών F-16 και F-4 Terminator, αλλά και αναγνωριστικών RF-4 επάνω από το νησί.

Το "Πίρι Ρέις", συνοδευόμενο από μία φρεγάτα, κάνει άσκοπες βόλτες νοτίως της Κύπρου, περίπου 55 ναυτικά μίλια από την πλατφόρμα της Noble Εnergy. Εξακολουθεί να κινείται με χαμηλή ταχύτητα και δεν φαίνεται ότι τα προβλήματα που είχε επιδιορθώθηκαν 100%.

Aς δούμε και το σχετικό ρεπορτάζ της κυπριακής τηλεόρασης που μάλιστα μετέδωσε και το βίντεο με την παρενόχληση του ελληνικού επιβατικού σκάφους από τουρκικό περιπολικό που μετέδωσε χθες το defencenet.gr, χωρίς να αναφέρει την πηγή (http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=25526&Itemid=139):


Πηγή: DefenceNet