Τη δημιουργία τουρκοαιγυπτιακού αντι-ισραηλινού άξονα επιδιώκει ο Ρ.Τ.Ερντογάν
Η επίσημη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Recep Tayyep Erdogan στην Αίγυπτο στις 12 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό σταθμό όχι μόνο στις σχέσεις των δύο χωρών αλλά και για όλη την περιοχή καθώς και σύμφωνα με πληροφορίες ο Τούρκος πρωθυπουργός θα επιδιώξει την δημιουργία ενός νέου αντι-ισραηλινού άξονα μεταξύ Άγκυρας και Καΐρου.
Ο Erdogan θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του αλλά και τον επικεφαλής του Αιγυπτιακού στρατιωτικού συμβουλίου και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να συζητήσει την υπογραφή μιας στρατηγικής συμφωνίας όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε δημοσιεύματα του Αιγυπτιακού Τύπου. Η στρατηγική αυτή συμφωνία θα περιλαμβάνει επιμέρους συμφωνίες σε στρατιωτικό, διπλωματικό και οικονομικό τομέα. 
Στην Αίγυπτο και μετά την απέλαση του Ισραηλινού πρέσβη από την Άγκυρα πολλοί είναι αυτοί που καλούν την κυβέρνηση της χώρας να ακολουθήσει τα βήματα της Τουρκίας, όπως μετέδωσε το Al Jazeera, για αντίστοιχη απέλαση του Ισραηλινού πρεσβευτή από την Αίγυπτο όπως και την μετατροπή της συμφωνίας του Camp David για την αποστολή περισσότερων στρατευμάτων στην χερσόνησο του Σινά.
Πρέπει να ζορίζεται πολύ ο «νεοσουλτάνος», αυτό δείχνουν οι χωρίς σκέψη πολιτικοδιπλωματικές του ενέργειες.