ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΥΛΟΓΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

ΚΑΤΑΓΡΑΦΩ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.


*ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΡΑΝΤΑΡ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ. ΣΕ ΠΟΛΩΝΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΔΟΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΑΓΚΥΡΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ .ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΔΙΑΦΟΡΑ….ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ…ΕΠΙΣΗΣ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ, ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΠΟΥΣ ΤΟΥ 2007-2008 ΕΙΧΕ ΣΦΟΔΡΟΤΑΤΑ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΡΣΟΒΙΑ.


*Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΥΠΕΞ ΖΙΠΕ ΟΤΙ «ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ».(ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ). ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΠΩΣ. ΜΕ ΕΙΣΒΟΛΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ. ΜΕ ΜΠΑΡΑΖ ΚΥΡΩΣΕΩΝ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ. ΜΕ ΜΟΝΤΕΛΟ ΛΙΒΥΗΣ¨; ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΩ. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ. ΤΟ ΝΑΤΟ ΜΠΟΡΕΙ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΜΕΡΟΝ ΠΡΟΧΘΕΣ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΝΟΗΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΑΝΤ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ.


*Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΓΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΛΟΓΩ ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ. Η ΑΓΚΥΡΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΚΑΙ ΤΟΥ Α ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ. ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ. ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΝΩΜΗ. Η ΝΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ. ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΤΟ «ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ», ΚΑΙ ΦΘΑΝΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ… ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΕ ΒΑΘΟΣ.


*ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΠΑΓΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ. Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΘΑ ΠΕΡΙΠΟΛΕΙ ΣΥΧΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ, ΕΝΩ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΦΥΓΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΝΕΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ….


*Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΣΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ. ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ ΔΡΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΕΝΩ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΛΙΒΥΗ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΣΕΙ ΕΚΕΙ , ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΦΟΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ… ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΥΠΟΤΡΟΠΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ…


*ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΣΟΥΔΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ.


*ΤΕΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΠΟΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΧΘΕΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ , ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΑΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.


ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΜΑΚΑΡΙΟ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΑ ΤΑ ΦΤΕΡΑ….ΔΥΣΤΥΧΩΣ.