Eπιτυχία του Π.Καμμένου: Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει τελικά στο Καστελόριζο!





Μια σημαντική επιτυχία κατέγραψε ο Π.Καμμένος πριν καν γίνουν οι εκλογές: Απέτρεψε την εξαίρεση Καστελλόριζου-Ρόδου-Δωδεκανήσων από την διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας! Συγκεκριμένα η ΕΟΕ απαντώντας στον Π.Καμμένο είχε επικαλεστεί ότι η πρόταση για να φτάσει η Φλόγα στη Ρόδο και στο Καστελόριζο δεν υποβλήθηκε έγκαιρα και ότι: «ήταν αδύνατον να αλλάξει το ήδη από καιρό διαμορφωμένο πρόγραμμα και να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή της πορείας» ενώ έκανε λόγο για «μικροπολιτικά παιχνίδια»!
Η αντίδραση και καταγγελία του Π.Καμμένου, προκάλεσε την αλλαγή της απόφασης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπήςκαι έτσι η διαδρομή της Ολυμπιακής φλόγας θα περάσει από το
ακριτικό Καστελόριζο που αρχικά δεν είχε συμπεριληφθεί στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία. Η Φλόγα θα ταξιδέψει στο Καστελόριζο στις 11 Μαΐου, πιθανότατα με στρατιωτικό αεροπλάνο, από την Κρήτη και θα επιστρέψει στην Αθήνα. Λαμπαδηδρόμος στο ακριτικό νησί, θα είναι συμβολικά ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος.
Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα γίνει στις 10 Μαϊου στην Αρχαία Ολυμπία και την επόμενη μέρα η Φλόγα θα ταξιδέψει στην Κρήτη, απ' όπου και θα κατευθυνθεί στο πιο ανατολικό σημείο της ελληνικής επικράτειας, το Καστελόριζο. Στη συνέχεια το πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους θα συνεχιστεί κανονικά όπως έχει εξαγγελθεί από την ΕΟΕ και στις 17 Μαΐου στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα γίνει η Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012».


Πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr