Αποκλειστικό: Στην Ζουράφα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ με Κανονιοφόρο.



Αποκλειστικό: Στην Ζουράφα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ με Κανονιοφόρο.Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται καμιά αμφισβήτηση ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος θα... μεταβεί σήμερα στην Σαμοθράκη για τον εορτασμό των 5 Νεομαρτύρων!
Ο Αρχηγός θα μεταβεί και στην βραχονησίδα Ζουράφα με Κανονιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού!
Το Μήνυμα είναι σαφέστατο και ηχηρό για το ποιος κάνει κουμάντο στο Αιγαίο ... ( Εδώ φυλάμε εμείς ...'Ασκηση Πυρπολητής)
Επίσης να αναφέρουμε εδώ οτι δεν είναι αρμοδιότητα του ΓΕΕΘΑ να κυνηγάει λαθρομετανάστες ...
Αν οι Πολιτικοί πάρουν απόφαση και δώσουν εντολή οι Ένοπλες Δυνάμεις ξέρουν τι να κάνουν ...Αυτά για την ενημέρωση μερικών ...

tromaktiko01 1
Πηγή: tromaktiko.gr

Οπως αναφέραμε και με προηγούμενό μας άρθρο σκοπός της επίσκεψης του κ Κωσταράκου είναι οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης των πέντε Νεομαρτύρων, Μανουήλ, Θεόδωρου, Γεώργιου, Μιχαήλ και Γεώργιου εκ Σαμοθράκης.
Όλοι  οι άγιοι κατάγονταν από τη Σαμοθράκη εκτός από τον Μιχαήλ, ο οποίος καταγόταν από την Κύπρο. Όταν έγινε η επανάσταση του 1821 επέδραμαν πολλοί Τούρκοι από τις γύρω περιοχές στη Σαμοθράκη και κατέσφαξαν το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων, ιδιαίτερα τους  άνδρες, τις δε γυναίκες και τα παιδιά τους πούλησαν σκλάβους σε διάφορα μέρη από την πατρίδα τους. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και οι Άγιοι μάρτυρες, οι οποίοι σκλαβώθηκαν και με τη βία αρνήθηκαν τον Χριστό και έγιναν μουσουλμάνοι. Μάλιστα ο Μανουήλ ο οποίος πουλήθηκε στην Αίγυπτο, έμαθε και την αραβική γλώσσα και επιδόθηκε στη μελέτη του Κορανίου και των άλλων βιβλίων των Αράβων. Μαρτύρησαν  στη Μάκρη της Θράκης στις 6 Απριλίου 1835, Δευτέρα του Θωμά.
Πηγή: e-thraki.com