Λαθρομετανάστες: Οργή στις Ε.Δ. για τα στρατόπεδα - "Έ, όχι να φυλάμε κι αυτούς"!


Σε μέγα φιάσκο που πάνε το να φορτώσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, εξελίσσεται η προσπάθεια δημιουργίας στρατοπέδων λαθρομεταναστών, καθώς αφ'ενός μεν οι μοναδικοί διαθέσιμοι χώροι που υπάρχουν είναι τα στρατόπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων που κλείνουν στο πλαίσιο της μείωσης των λειτουργικών αμυντικών δαπανών, αλλά το κυριότερο είναι η έλλειψη προσωπικού που θα αναλάβει την φύλαξη των στρατοπέδων.
Με αποτέλεσμα να έχουν γίνει νύξεις από το


υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις ΕΔ να επανδρώσουν "αρχικά" τα στρατόπεδα μέχρις ότου βρεθεί ένας αριθμός 3.000 ανδρών (!) που θα αναλάβει να φυλάει επί 24ώρου βάσεως τους 30-40.000 λαθρομετανάστες των στρατοπέδων.

Ανώτατος αξιωματικός του ΓΕΣ, μιλώντας στο

defencenet.gr ανέφερε ότι "Ως ιδέα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί σταδιακά πριν 20 χρόνια. Τώρα είναι πάνω από 1 εκατ. από δαύτους. Τι να κάνουν 30 στρατόπεδα των 1000 ατόμων; Και ποιος θα τους φυλάει;

Ρώτησαν να μάθουν τι σημαίνει στρατόπεδο λαθρομεταναστών και τι απαιτήσεις φύλαξης έχει; Θέλουμε δυο συντάγματα μόνο για να τους φυλάνε και χώρια οι εξεγέρσεις, τα καθημερινά προβλήματα διαβίωσης των ανθρώπων μέσα σε αυτά που θέλουν ειδική διαχείριση.

Άνθρωποι είναι, όχι ζώα, ούτε καν αιχμάλωτοι. Αν προκύψουν προβλήματα ασφάλειας τι θα κάνει το προσωπικό; Θα τους κτυπήσει "στο ψαχνό". Κάποιοι δεν τα έχουν υπολογίσει καλά."

Κατά τον ίδιο αξιωματικό "Η μοναδική λύση είναι η άμεση απέλασή τους και το "σφράγισμα" των συνόρων με ειδικά μέσα. Υπάρχουν τρόποι. Το να τους στιβάζεις μέσα στο έδαφός σου είναι καταστροφικό. Εκτός και αν μας αφήσουν να κάνουμε μερικές καταδρομικές μέσα στο τουρκικό έδαφος εκεί που ο τουρκικός Στρατός τους μαζεύει για να τους στείλει στην Ελλάδα"...

Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Αττικής, Κερατέα και Αφίδνες θα είναι τα τρία πρώτα στρατόπεδα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών που θα είναι είναι κοντά στη πρωτεύουσα.
 
Η λίστα των στρατοπέδων που μένουν ανενεργά είναι μεγάλη, αλλά πολλά από αυτά τα θέλουν οι δήμοι των περιοχών αυτών (ένας από τους λόγους που αντιδρούν στα στρατόπεδα, είναι και αυτός).

Πάντως σε ότι αφορά την υποδομή και την φύλαξη των δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, οι μεν ΕΔ "σηκώνουν τα χέρια"("Εδώ δεν έχουμε άνδρες να φυλάξουμε τα σύνορα, θα φυλάξουμε τους Πακιστανούς;" σημείωνε έτερος ανώτερος αξιωματικός του ΓΕΣ) και από εκεί και πέρα κάποιος πρέπει να καταλάβει ότι χρειάζονται χιλιάδες εκπαιδευμένοι και οπλισμένοι άνδρες για να φυλάξουν όλους αυτούς τους λαθρομετανάστες.

Οι οποίοι "χιλιάδες οπλισμένοι άνδρες" απλά δεν υπάρχουν. Και βέβαια μπορεί να δημιουργηθεί ένα τέτοιο ειδικό σώμα, αλλά μόνο η εκπαίδευση, ο εξοπλισμός τους και η ετήσια μισθοδοσία τους κοστίζει πάνω από 100.000.000 ευρώ ανά έτος. Όσα θα στοίχιζε να τους στείλεις όλους με εισιτήριο α'θέσης στην πατρίδα τους με το αεροπλάνο...

Πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr