Αφόρητη η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες στην ΑΣΟΕ!!!


Ο φόβος και ο τρόμος πανεπιστημιακών και φοιτητών έχουν γίνει οι λαθραίοι αλλοδαποί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι καθηγητές κάνουν λόγο για «αφόρητη κατάσταση», καθώς πυκνώνουν τα περιστατικά βίας, παρενόχλησης και κλοπών από παράνομους μετανάστες, και εκφράζουν τον φόβο ότι σύντομα θα «θρηνήσουν θύματα», γεγονός που δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, αφού μόλις πριν από λίγες ημέρες, στο υπόγειο του κεντρικού κτιρίου του ιδρύματος, νεαρός ξυλοκοπήθηκε ανελέητα από ομάδα αλλοδαπών και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που οι καθηγητές γίνονται μάρτυρες εγκληματικών ενεργειών, αφού παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί και πριν από έναν μήνα.

Εχοντας φτάσει στο μη παρέκει, εξέδωσαν ανακοίνωση όπου δεσμεύτηκαν ότι ο Σύλλογος Μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού «θα κάνει ό,τι είναι εφικτό εντός των δυνατοτήτων του» για να προστατέψει την πανεπιστημιακή και φοιτητική κοινότητα. Εθεσαν, όμως, προ των ευθυνών τους και τους αρμοδίους, οι οποίοι πρέπει «να αφυπνιστούν» προτού τα περιστατικά βίας αφήσουν πίσω τους θύματα. Ο σύλλογος αναφέρει ότι καθημερινά καθηγήτριες, υπάλληλοι και φοιτήτριες παρενοχλούνται από αλλοδαπούς ακόμα και εντός του πανεπιστημίου. Αποδίδουν δε τα περιστατικά αυτά στους παράνομους μετανάστες που «συνδέονται με το παραεμπόριο και συχνάζουν γύρω και μέσα στο ίδρυμα».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του κλίματος εκφοβισμού που βιώνουν εργαζόμενοι και φοιτητές του πανεπιστημίου είναι η περίπτωση δύο γυναικών υπαλλήλων που προσφάτως παρενοχλήθηκαν επίμονα από αλλοδαπό, ο οποίος εισέβαλε στο γκαράζ του ιδρύματος. Δεν λείπουν, βεβαίως, και οι κλοπές, όπως αυτή καθηγητή όπου παράνομοι μετανάστες έσκασαν το λάστιχο του αυτοκινήτου του και βρήκαν την ευκαιρία, όταν βγήκε να το ελέγξει, να κλέψουν αντικείμενα από τη θέση του συνοδηγού. Λόγω των αλλεπάλληλων περιστατικών βίας, οι φοιτητές πλέον φοβούνται να παρακολουθήσουν μαθήματα τις βραδινές ώρες, αφού η φύλαξη στο ίδρυμα και στον περιβάλλοντα χώρο είναι τραγικά ανεπαρκής. Το πρόβλημα με τους παράνομους μετανάστες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο δεν σταματά εδώ, αφού «οι κοινόχρηστες υποδομές υγιεινής έχουν καταληφθεί από αλλοδαπούς και η κατάσταση εγκυμονεί σοβαρούς υγειονομικούς κινδύνους για καθηγητές και φοιτητές».

Πηγή: εφ. Δημοκρατία