Η τρόικα αποτελειώνει την ιδιοκτησία με πλειστηριασμούς!

Είναι πασιφανές ότι το σχέδιο των ξένων δανειστών περιλαμβάνει την πλήρη εξόντωση των Ελλήνων πολιτών, την τιμωρία τους με όλους τους δυνατούς τρόπους, ώστε να πάψουν μια για πάντα να αισθάνονται "ευτυχείς και προνομιούχοι κάτοικοι μιας ηλιόλουστης χώρας". Με αυτό το "σκεπτικό" εξάλλου έχει μπει με τόση μανία στο στόχαστρο της τρόικας η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων, και ειδικά οι κατοικίες.

Το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρα μας, που υπολογίζεται στο 73% από τη Eurostat, φαντάζει παράλογο στα μάτια των δανειστών μιας χώρας υπό καθεστώς επιτροπείας, γι'αυτό και δρομολογούν παρεμβάσεις-σοκ για να αλλάξουν τον χάρτη του real estate.



Αυτό ακριβώς σημειώνει στο κυριακάτικο της φύλλο η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", σχολιάζοντας ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η τρόικα έχει απαιτήσει να αρθεί η απαγόρευση πλειστηριασμών και για την πρώτη κατοικία, ένα μέτρο ανάσα για χιλιάδες δανειολήπτες που αδυνατούν να εξοφλήσουν τα στεγαστικά τους, το οποίο ισχύει από το 2008, με νόμο Αλογοσκούφη.

Η απαγόρευση των πλειστηριασμών, συνεχίζει η εφημερίδα, ισχύει μέχρι το τέλος του 2012 και η τρόικα ζητά να καταργηθεί με το πακέτο χαρατσιών και νέων μέτρων του Ιουνίου. Εάν ισχύσει κάτι τέτοιο, χιλιάδες Έλληνες με προβληματικά δάνεια θα δουν τα σπίτια τους και άλλα ακίνητα να βγαίνουν στο «σφυρί» και κόποι ζωής να χάνονται έναντι ενός πινακίου φακής...

Είναι ενδεικτικό, τέλος, ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδας, το 14% των στεγαστικών δεν εξυπηρετείται όταν το αντίστοιχο ποσοστό το 2010 ήταν 10%. Αυτό σημαίνει ότι από τα συνολικά 78,104 δισ. ευρώ, που έχουν χορηγηθεί, τα 11 δισ., ευρώ βρίσκονται στο «κόκκινο», όπως αναφέρει το defencenet.gr σε άλλη είδηση της α' σελίδας σήμερα.




Πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr