Τουρκική υπερκλιμάκωση των προκλήσεων και η Ελληνική αντίδραση!

16715552252_d61ae5e766_k
Του Στέλιου Παπαθεμελή*
Η Τουρκία σε μια κίνηση υπερκλιμάκωσης των προκλήσεων κατά της εθνικής μας κυριαρχίας εξέδωσε notam δεσμεύοντας το μισό Αιγαίο όλο το 2015 για ασκήσεις. Η ελληνική αντίδραση υπήρξε ( ευτυχώς ) αποφασιστική και οδήγησε στην απόσυρση της notam. Ο δράστης προσποιήθηκε …. λάθος!

Βεβαίως η Άγκυρα, με ή χωρίς notam, προσβάλλει καθ’ έξιν, κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθηση τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και αυτά της Κύπρου. Ατιμωρητί ! Αυτό είναι το πρόβλημα.
 
Επί της ουσίας δεν εξορκίζεις την επιθετικότητα του εχθρού με αντιπολεμικές ιαχές, αλλά με πράξεις αποτροπής. Ο υγιής φιλειρηνισμός, όπως μας τον δίδαξαν οι μεγάλοι δάσκαλοι του Γένους και της πολιτικής τέχνης ο Θουκυδίδης και ο Αριστοτέλης προϋποθέτει αποφασιστικότητα και ετοιμότητα του πολεμείν. Πρέπει να
γνωρίζουμε ότι ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος και όσο πιο πρόθυμοι τον αποδεχόμαστε, τόσο λιγότερο αποφασισμένους θα βρούμε τους εχθρούς μας.
«Ειδέναι δε χρη ότι ανάγκη πολεμείν, ην δε εκούσιοι τούτο δεχώμεθα ήσσον εγκεισομένους τους εναντίους έξομεν » (Θουκυδίδης Ι, 144,3). Οι άνθρωποι δεν επιχειρούν να επιτεθούν εναντίον αντιπάλου που έχει πολύ καλά ετοιμασθεί.
«Αρχήν γαρ ουδ’ επιχειρούσιν επιτίθεσθαι τους ευ παρεσκευασμένους. (Αριστοτέλης Πολιτικά VII, 1331α, 15).


Είναι κατεπείγουσα η εκ βαθέων επανεξέταση της εθνικοαμυντικής θωράκισης μας και στον αναπτυξιακό ανασχεδιασμό η επανασύσταση και ανάδειξη της αμυντικής μας βιομηχανίας.
 
Όρος εθνικής επιβίωσης ο αεροναυτικός επιχειρησιακός έλεγχος του Αιγαίου και η ταχεία γεφύρωση του χάσματος που η αδράνεια και η διαφθορά προκάλεσαν στο αμυντικό μας σύστημα.
Να μεγαλώσει η πανθομολογούμενη μικρή αντίστασή μας καθώς «η επιλογή της ελάχιστης αντίστασης οδηγεί στη διάλυση» (Τζώρτζ Σόρος ).

Περνούμε μέρες καβαφικών «Μαρτίων Ειδών». Τότε, παραμονές τους (15 Μαρτίου 44 π.Χ.) Αρτεμίδωρος ο σοφιστής προσπάθησε ματαίως να ειδοποιήσει τον Καίσαρα για την δολοφονική συνωμοσία του Βρούτου και του Κάσσιου. Ο Καίσαρ όμως, «εξουσιαστής περίβλεπτος με συνοδεία» (όλοι οι εξουσιαστές έτσι κυκλοφορούν παλαιόθεν και έως τώρα) δεν είχε καιρό να αναγνώσει «τα σοβαρά γραφόμενα του Αρτεμιδώρου». Και το πλήρωσε…

Οι σύγχρονοι συνωμότες υπονομεύουν και εξοντώνουν κυβερνήσεις που αρνούνται να καταστούν υποχείριά τους και ολόκληρους λαούς με τις ανθρωπιστικές κρίσεις.
 
Ο Σόϊμπλε παραμιλάει. Και τα γερμανικά Μ.Μ.Ε παραληρούν σε ανθελληνισμό. Τον Μάρτιο θέλουν 7 δισ και μέσα στο 2015 κάτι μεταξύ 20και 30 δισ. €. Απέναντι της Γαλλίας όμως και οσονούπω της Ιταλίας η Μέρκελ δείχνει γαλαντόμα. Χαρίζει παράταση 2 ετών για μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος κάτω του 3 %. Δικαιολογημένη η αντίδραση της επι κεφαλής της Κ.Ο. της CSU η οποία την καυτηρίασε επειδή εφαρμόζει 2 μέτρα και 2 σταθμά, αυστηρότητα για την Ελλάδα και επιείκεια για την Γαλλία.

Ο έγκριτος Mark Ferro στιγματίζει τους εταίρους μας. (Monde 26/2/15). Του θυμίζουν τους εκβιασμούς κατά της Αιγύπτου το 1879 και της Βενεζουέλας το 1901. Στην πρώτη περίπτωση ελλείψει απάντησης οι Αγγλογάλλοι κατέλαβαν την Αίγυπτο, ενώ στη δεύτερη επενέβη ο γερμανικός στόλος κατά της υπερχρεωμένης Βενεζουέλας.
Ο τότε Αμερικανός Πρόεδρος Θεόδωρος Ρούζβελτ αφού η γερμανική επέμβαση δεν απειλούσε την ανεξαρτησία των αμερικανικών πολιτειών απλώς σχολίασε πως «λαοί ανίκανοι να αξιοποιήσουν τον φυσικό τους πλούτο για το καλό της ανθρωπότητας θα υφίστανται την κατοχή των ισχυρότερων οι οποίοι θα χρησιμοποιούν ήπια γλώσσα αλλά θα κρατούν και χασαπομάχαιρα στα χέρια τους». Έτσι ακριβώς και χειρότερα …
«Με εξαίρεση την αρμάδα, αυτή είναι η περίπτωση της Ελλάδας» συμπεραίνει ο Φερρό διερωτώμενος «μήπως όλα άρχισαν το 2010 όταν ήρθαν οι Κινέζοι στον Πειραιά» !

Τίμιος απέναντί μας ο Κεμάλ Ντερβίς, τούρκος πρώην ΥπΟικ νυν διευθυντής Προγράμματος Παγκόσμιας Οικονομίας και Ανάπτυξης του ισχυρού αμερικανοεβραϊκού Ινστιτούτου Brookings. Αφού επισημαίνει ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι «λάθος πρόγραμμα που φτιάχτηκε από λάθος ανθρώπους» καταλήγει ότι : «μπορεί να βρεθεί λύση.

Ποια είναι η συνταγή για την Ελλάδα; Χρειάζεται μικρά πρωτογενή πλεονάσματα, χαμηλά επιτόκια αποπληρωμής και επέκταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων». (Συνέντευξη στον Alpha 2/3/15).

Για την Κυβέρνηση υπάρχουν «έξωθεν μάχαι, έσωθεν φόβοι» (Β’ Κορινθ. 7,5) Όσο όμως ο λαός την βλέπει να παλεύει θα την στηρίζει. Δεν περιμένει από αυτήν θαύματα. Στοιχειώδη υπευθυνότητα και στοιχειώδη ικανότητα θέλει. Θα τα έχει ;
Να επιτεθεί στην διαπλοκή και την διαφθορά επιθυμεί, κινήσεις που δεν απαιτούν χρήματα, αντίθετα μάλιστα βγάζουν χρήματα.
Ο κόσμος προσδοκά ανυποχώρητη αξίωσή της να διορθωθούν τα (εξ) ομολογημένα λάθη του ΔΝΤ και των άλλων «θεσμών», ευθεία απαίτηση επιστροφής του κατοχικού δανείου και εξόφληση των πολεμικών επανορθώσεων.

Τέλος σεβασμό στο δικαίωμά του να ζει ως Έλλην με τις διαχρονικές ατίμητες αξίες του πολιτισμού του.

Πηγή: veteranos