Έκαναν λάθος τις «Συντεταγμένες της ΝΟΤΑΜ» λένε τώρα οι Τούρκοι !

Άγκυρα: Η τουρκική κουτοπονηριά στο ζενίθ …Έκαναν λάθος τις συντεταγμένες λένε τώρα οι Τούρκοι σε ανακοίνωση του Τούρκικου Υπουργείου Εξωτερικών και θα επανέλθουν !
Το αίτημα για συνομιλίες με την Ελλάδα για το ζήτημα των «μακροχρόνιων δεσμεύσεων περιοχών» στο Αιγαίο και την «αμοιβαία κατάργηση» των περιοχών αυτών προβάλλει η Άγκυρα, δηλώνοντας πως ακυρώνεται η πρόσφατη δέσμευση περιοχών στο Αιγαίο από την Τουρκία, η οποία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «ανακοινώθηκε κατά λάθος με λανθασμένες συντεταγμένες».
Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς αναφέρει: «Το ζήτημα των μακροχρόνιων δεσμεύσεων περιοχών στο Αιγαίο εκ μέρους της Ελλάδας και της χώρας μας είναι επίκαιρο εδώ και μεγάλο διάστημα.
Τον περασμένο χρόνο είχαμε προτείνει στην ελληνική πλευρά την αμοιβαία κατάργηση των περιοχών αυτών. Ωστόσο, μέχρι σήμερα η ελληνική πλευρά δεν μας έχει απαντήσει θετικά.
Επιθυμούμε το πρόβλημα αυτό να επιλυθεί στο πλαίσιο των συνομιλιών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας».
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης: «Για τον σκοπό αυτόν ακυρώνεται η πρόσφατη διακοίνωσή μας για δέσμευση περιοχών, η οποία ανακοινώθηκε κατά λάθος με λανθασμένες συντεταγμένες.
Στη φάση αυτήν και για ένα διάστημα δεν θα προχωρήσουμε σε νέα δέσμευση. Βεβαίως, διατηρούμε τη στηριζόμενη στην αρχή της αμοιβαιότητας στάση μας στο ζήτημα αυτό».
Τέλος, ο Τούρκος εκπρόσωπος σημειώνει: «Επαναλαμβάνουμε την έκκληση μας προς τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας περί εξέτασης των υφιστάμενων προβλημάτων μεταξύ των χωρών μας, με δημιουργική αντίληψη και αξιοποιώντας τους διαύλους διπλωματικού διαλόγου».
Πηγή: veteranos.gr

Διαχρονική και καταπληκτική σχέση με τη θάλασσα, όπως πάντα, αυτοί οι τούρκοι!!! Μου θύμισε το «Μάλτα γιοκ»... (Από το ΜΑΛΤΑ ΓΙΟΚ... στο «ΝΟΤΑΜ Α0889/15 ΓΙΟΚ» και «NAVTEX 201/15 ΓΙΟΚ»)
Αυτοί ήταν ικανοί να βομδαρδίσουν και την Πόλη με τις συντεταγμένες που έδωσαν για τη δέσμευση περιοχών του βορείου και κεντρικού Αιγαίου για την πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων... καλό τους κάναμε λοιπόν που τους το ακυρώσαμε το σχέδιο!!! 

Βέβαια, και για να σοβαρευτούμε, αυτά είναι "ανατολίτικες κουτοπονηριές αγγίζοντας το επίπεδο του ανατολίτικου παζαριού". Δεν είμαστε αφελείς, για να πιστεύουμε ότι οι προκλητικοί γείτονες μπορούν να σταματήσουν εδώ, δηλαδή, στο "ωχ συγνώμη λάθος συντεταγμένες!". 
Σίγουρα η τουρκική αμφισβήτηση και προκλητικότητα θα κλιμακωθεί... Στο χέρι μας όμως είναι, με τη σθεναρή και Εθνική μας στάση, να τους κάνουμε να πουν και «Αιγαίο γιοκ» και να μην τολμήσουν να ξαναβγούν από τα Δαρδανέλια με θέσεις αμφισβήτησης προς τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας μας!!!