Ημιτελείς πρωτοβουλίες...


Πολλά σύννεφα μαζεύονται στον Καύκασο και στη μαύρη θάλασσα. Μετά την άνανδρη και αναίτια επίθεση των Γεωργιανών στην πρωτεύουσα της Ν. Οσετίας Τσχινβάλι που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 2000 αμάχων ήταν αναμενόμενη η προέλαση των Ρώσων, οι οποίοι επενέβησαν για να προστατέψουν των Ρωσικό πληθυσμό που διαβιεί στην Ν. Οσετία και στην Αμπχαζία.

Βεβαίως ο Σαακασβίλι κάποιες πλάτες είχε για να αποθρασυνθεί και τελικά να συμπεριφερθεί ως εγκληματίας πολέμου στοχοποιόντας και εξοντώνοντας άμαχο πληθυσμό.

Τελικά, η απορία πιστεύω είναι κοινή για όλους: «η διεθνής κοινότητα δεν θα έπρεπε να παραπέμψει τον Σαακασβίλι στη Χάγη ώστε να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου;»

Έστω μια πρωτοβουλία της Ε.Ε που να μην παραμένει ημιτελής και να καταδικάζει την ελεεινή επίθεση των Γεωργιανών.

Όπως ημιτελής παρέμεινε την Κυριακή 24 Αυγούστου 2008, η πρωτοβουλία του επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κ. Χάμαρμπεργκ, ο οποίος επισκέφτηκε την πρωτεύουσα της Ν. Οσσετίας, το Τσχινβάλι, και δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η καταστροφή που έγινε εκεί αποτελεί προσβολή για την ανθρωπότητα και δεν πρέπει ποτέ να επαναληφθεί κάτι παρόμοιο. Βεβαίως, όπως θα καταλάβατε, μόνο δηλώσεις σε δημοσιογράφους έτσι απλά για τα προσχήματα πιστεύω, χωρίς κάποιο επίσημο ψήφισμα της Ε.Ε που να καταδικάζει τις ωμότητες και τις βαρβαρότητες από την πλευρά των Γεωργιανών.