"Ανάσταση" Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος σχεδιάζει ο Δ.Αβραμόπουλος


Στροφή σε πιο "πατριωτική" εθνική πολιτική καταγράφεται τις πρώτες ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων τους από τους δύο νέους υπουργού Άμυνας κασι Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλο και Σ.Δήμα, αντίστοιχα. Έχοντας ήδη σχηματοποιηθεί στο εσωτερικό της Ν.Δ. η απόφαση να προχωρήσει α αντιλαμβάνονται ότι είναι πρακτικά αδύνατον να συμβεί αυτό, αν δεν υπάρξει "ενοποίηση" της εθνικής πολιτικής στο θέμα της Κύπρου.

Ο μεν Δ.Αβραμόπουλος στο πρώτο ανακοινωθέν που έβγαλε ανακοίνωσε επίσκεψη στην Κύπρο, ο δε Σ.Δήμας με αφορμή σήμερα την επέτειο 28 χρόνων από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους στο κατεχόμενο από τον τουρκικό στρατό τμήμα της Κύπρου, εξέδωσε ανακοίνωση ασυνήθιστα δυναμική για ΥΠΕΞ στην οποία σημειώνονται τα εξής: «Η Ελλάδα, όπως και η Κύπρος, δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής. Κοινός στόχος παραμένει η επίτευξη συμπεφωνημένης λύσης, επί τη βάσει των αποφάσεων του ΣΑ του ΟΗΕ και των αρχών της ΕΕ».

Άποψη της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι ότι πρέπει να ενισχυθεί η αμυντική συνεργασία των δύο χωρών που έχει ατονίσει εσχάτως, λόγω της χαλαρής αμυντικής πολιτικής.

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκτιμά ότι η πρόσφατη κρίση στην Α.Μεσόγειο έχει καταδείξει ότι η αμυντική ετοιμότητα της χώρας για αποστολές βαθιά στην Α.Μεσόγειο, "δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να έχουμε, ενώ οι υποχρεώσεις για την υπεράσπιση της Κύπρου είναι υπαρκτές και πιεστικές". Έτσι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται προωτοβουλίες "σε όλους τους τομείς" προς την κατεύθυνση αυτή...

Με αυτή την έννοια, αναμένεται τουλάχιστον σε επίπεδο δόγματος "ανάσταση" και προσαρμογή του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος...

Πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr