"Επιτροπή υποδοχής" ετοίμασε στον Δ.Αβραμόπουλο η τουρκική Αεροπορία

ImageΛίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου ότι πρόκειται την ερχόμενη Πέμπτη να επισκεφθεί την Κύπρο, σε μία πρωτοφανή της κίνηση η τουρκική Αεροπορία όργωσε στην κυριολεξία τον κυπριακό εναέριο χώρο, φτάνοντας να πετάξει επάνω από την Λευκωσία καθώς και στην κατεχόμενη περιοχή Μόρφου-Ξερού.

Τα δύο τουρκικά μαχητικά τύπου F-16 απογειωθήκαν από το παράνομο αεροδρόμιο του Τύμπου, το οποίο βρίσκεται μόλις μερικά χιλιόμετρα από την πράσινη γραμμή και πραγματοποίησαν ελιγμούς και βυθίσεις πάνω από την Λευκωσία προκαλώντας την ανησυχία των πολιτών.

Τα δύο F-16 πραγματοποίησαν την πτήση τους μεταξύ 10.30-11.30 και βρίσκονται στην Κύπρο από την Παρασκευή για τους παράνομους εορτασμούς της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τα τουρκικά μαχητικά αναμένεται να προβούν σε παρόμοιες ενέργειες και αύριο 15 Νοεμβρίου που είναι η επέτειος της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και παρατράγουδα κατά την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Άμυνας την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου.

Πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr