Οι θέσεις του Ομπάμα για τα εθνικά μας θέματα...

"Η ΠΓΔΜ πρέπει να σταματήσει την παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας με την Ελλάδα, να σταματήσει όλες τις εχθρικές ενέργειες και να συνεργαστεί με την Ελλάδα για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα του ονόματος" δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος Μπάρακ Ομπάμα στην Ελληνική υπηρεσία του Voice of America.Η υποστήριξη Ομπάμα των Ελληνικών θέσεων δεν σταμάτησε στο"Σκοπιανό" καθώς αναφερόμενος στα Ελληνοτουρκικά κάλεσε την Τουρκία "να δώσει θρησκευτική ελευθερία στο Φανάρι, να επιστρέψει περιουσιακά στοιχεία του Πατριαρχείου που έχει κατασχέσει και να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη".

O κ.Ομπάμα αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις ΗΠΑ και Ελλάδας οι οποίες"έχουν προς στιγμήν ψυχραθεί λόγω της διακυβέρνησης Μπους"όπως δήλωσε χαρακτηριστικά..

Ολοκλήρωσε την συνέντευξή του λέγοντας: "Οι πατέρες του Αμερικανικού έθνους άντλησαν από την Ελλάδα ιδέες και έμπνευση όταν έγραφαν το Σύνταγμα και θεμελίωναν την δημοκρατία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Θωμάς Τζέφερσον είχε πει: "Η Ελλάδα ήταν η πρώτη πολιτισμένη χώρα που μας έδειξε πως πρέπει να ζει ο άνθρωπος". "Το προεδρικό αξίωμα που εγώ διεκδικώ τώρα είναι παράγωγο της λαμπρής αυτής κληρονομιάς."

Όπως ήταν φυσικό η πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ εκνευρίστηκε εντονότατα με τις θέσεις που διατύπωσε για το Σκοπιανό ο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ και ο Τύπος στην ΠΓΔΜ αναφέρεται σήμερα στις "στενές σχέσεις Δημοκρατικών και Ελληνικού λόμπι στην Αμερική"..

Στο Ελληνικό Υπ.Εξωτερικών επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς,σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους"δεν είναι η πρώτη φορά που υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των ΗΠΑ παίρνει τόσο ξεκάθαρα θέση υπέρ της Ελλάδας,οι θέσεις αυτές όμως συνήθως "αναθεωρούνται" την επομένη των εκλογών"...

Όπου ακούμε όμως πολλά κεράσια ας κρατάμε και μικρό καλάθι.

" Έχω μεγάλη περιέργεια να δούμε τι θα λέει, αν εκλεγεί ! Διότι έχουμε συνηθίσει τους Αμερικάνους να είναι πάντα, μα πάντα, κοντά στην Ελλάδα...αλλά πριν εκλεγούν. Αν εκλεγούν αλλάζει το πράμα".