Σενάρια μύθου ή πραγματικότητας;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Aξίας" στις 31-5-2008 το ΥΕΘΑ και το ΥΠΕΞ επεξεργάζονται σενάρια περιορισμένης -χρονικά- πολεμικής αναμέτρησης με τη Τουρκία στα μέτωπα Έβρου και Δωδεκανήσων. Κάντε "κλικ" στην παρακάτω εικόνα για να διαβάσετε ένα απόσπασμα από την πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση:


Δεν ξέρω αν τα δημοσιεύματα στον τύπο είναι ουσιαστικά ή απλά "πιασάρικες" ιστορίες των δημοσιογράφων. Εξάλλου για όλα αυτά ο καθένας μπορεί να υποθέσει ότι θέλει, αφού όμως εξετάσει όλη τη "γκάμα" των τουρκικών προκλήσεων από τη Θράκη ως το Αιγαίο...
Βέβαια ας μην ξεχνάμε και άλλα δύο δεδομένα που έχουμε, δηλαδή την αναδιοργάνωση του Ελληνικού στρατού με την μετατροπή του δόγματος από αμυντικό σε αποτρεπτικό και τη μεταφορά του Β' Σώματος Στρατού από την Βέροια στον Β. Έβρο (μήπως αυτά αποτελούν "αποτρεπτική προετοιμασία;").
Επίσης ένα άλλο "ποιοτικό στοιχείο" που πρέπει να λάβουμε υπόψιν, είναι, ότι το δόγμα της Τουρκίας αναφέρεται στους "δυόμισι πολέμους" (έναν με Ελλάδα, έναν με Συρία και το μισό με το PKK).
Επιπρόσθετα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το τελευταίο διάστημα η Τουρκία διανύει μία σοβαρή πολιτική κρίση με τους υποκινητές στρατηγούς να προσπαθούν μέσω του συνταγματικού δικαστηρίου να κηρύξουν παράνομο το κυβερνών κόμμα του Γκιουλ - Ερντογάν και κάθε φορά που έχουν σοβαρά εσωτερικά προβλήματα εξάγουν τη κρίση για να κρατήσουν πάση θυσία ενωμένο δια της βίας ένα πολυπολιτισμικό Κράτος.
Σίγουρα, όποιας κλίμακας και έκτασης ένταση γίνει θα έχει ως πραγματική αιτία την ακύρωση των ενεργειακών συμφωνιών μεταξύ Ελλάδας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών με τη Ρωσία, ίσως μ' αυτόν τον τρόπο η Αμερική εξωθώντας την Άγκυρα σε προκλήσεις προσπαθεί να δέσει την Ε.Ε. χειροπόδαρα στους δικούς της αγωγούς ενέργειας και να καταδείξει ότι δήθεν η περιοχή μας (της Ελλάδας) δεν είναι ασφαλής για αγωγούς. Επίσης, να άλλη μια καλή ευκαιρία για τις ΗΠΑ ώστε να εγκαταστήσουν κι άλλα στρατεύματα στην ευρύτερη περιοχή μας, που με το πρόσχημα της διευθέτησης και "ειρήνευσης" της όποιας ελληνοτουρκικής κρίσης θα θελήσουν να "περισφίξουν" κι άλλο τη Ρωσία.
Όμως, όπως και να έχει η κατάσταση, η απάντηση της Ελλάδας πρέπει να είναι αποφασιστική και αστραπιαία απέναντι σε όποια τουρκική πρόκληση από το πρώτο λεπτό και μάλιστα απαλλαγμένη από κάθε φοβικό σύνδρομο.
Αυτό όμως που με προβληματίζει είναι ότι υπάρχουν "κύκλοι" που καλλιεργούν το μύθο της ελληνοτουρκικής φιλίας (εν λευκό), που είναι υπέρ της ένταξης της γείτονος στην Ε.Ε. πιστεύοντας στη λογική της εξημέρωσης του θηρίου και ελπίζουν, χωρίς δείγματα γραφής από την πλευρά της Τουρκίας, στην "ειρηνική συνύπαρξη των λαών" και άλλες τέτοιες αφέλειες για να μην πω ανοησίες...