Φσσσσσστ... Μπλο(ν)γκ









Άρθρο από το www.capital.gr
11/4/2008

Φσσσσσστ… Μπλο(ν)γκ


Μια φανταστική ιστορία για το θρυλικό νόμο που «ρυθμίζει» τα blogs;

Τι είναι το μπλό(ν)γκ;

Ανοίγοντας τον υπολογιστή, ο παρατρεχάμενος γούρλωσε τα μάτια του. Η σκληρή κριτική κάποιων ανώνυμων που στα κανάλια τους λένε μπλό(ν)γκερς είχε ξεπεράσει κάθε όριο. Έλεγε πράγματα που βεβαίως, όλοι γνώριζαν αλλά κανείς δεν είχε τολμήσει να τα πει δημοσίως. Ήταν θέμα ταμπού. «Κάτι πρέπει να κάνουμε με αυτά τα παλιόπαιδα» αναφώνησε και τηλεφώνησε στους αρμόδιους.

«Τι είναι αυτά τα μπλό(ν)γκερς»; Του είπε το αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος; -«Που να σου εξηγώ τώρα αφεντικό. Θυμάσαι αυτό το περιστατικό με τους δημοσιογράφους που έγραφαν στο internet»; «Ναι κάτι είχε πάρει τα’ αυτί μου, θυμάμαι που τα σχολίαζαν στα παράθυρα, τώρα που το λες το θυμάμαι, μπλό(ν)γκς τα λέγαμε». «Πρέπει να κάνουμε κάτι γιατί η μανία εξαπλώνεται και ο καθένας γράφει ότι θέλει και όχι αυτό που εμείς θέλουμε να γράφει».

VS

Λύση για όλα...

«Γιατί δεν τους δίνεις διαφήμιση να το βουλώσουν»; Ήταν η εύλογη ερώτηση ενός ανθρώπου που γνωρίζει καλά το «παιχνίδι». «Δεν γνωρίζω ποιοι είναι, αυτό είναι το πρόβλημα. Άσε που είναι πολλοί. Ο καθένας άνοιξε από ένα μπλό(ν)γκ. Δε συμφέρει να δώσω σε όλους, δε βγαίνω». «Και τι θέλεις να κάνουμε τώρα»; Του απάντησε το στέλεχος που βαριέται «αυτά τα internet». «Ξέρω ΄γω, αν ήμασταν στο μεσαίωνα θα λέγαμε ότι είναι μάγισσες και θα τους καίγαμε στην πυρρά. Αν ήμασταν στο φάρ-ουέστ θα τους κρεμάγαμε και μετά θα τους δικάζαμε. Το Makronissos-resort έκλεισε, δεν ξέρω αφεντικό».

«Καλά άσε, θα πω εγώ στον νομοθέτη μας να φτιάξει έναν νόμο μούρλια. Θα βάλει μέσα χιλιάδες ψιλά γράμματα και ξαφνικά όλοι όσοι είναι μπλο(ν)γκ ή πώς αλλιώς τους λένε θα είναι παράνομοι και θα μπορούμε να τους μπουζουριάζουμε άμα γράφουν τίποτα περίεργο». «Μα είναι σωστό αφεντικό; Τέτοιος νόμος δεν υπάρχει πουθενά, ούτε στις προηγμένες χώρες, ούτε στην Κίνα»! «Άσε ρε τώρα, τι ξέρουν οι κουτόφραγκοι και οι σχιστομάτηδες, εμείς ανακαλύψαμε (sic) την Ακρόπολη, θα μας πουν αυτοί για μπλό(ν)γκ. Άσε που θα το πουλήσουμε ως πρωτοπορία. Ελέγχουμε, ρυθμίζουμε, θέτουμε τα όρια της δημοκρατίας και τέτοια. Εσύ γράψε μόνο έναν καλό λόγο να εκφωνήσω όταν έρθει η ώρα και μη φοβάσαι τίποτα»...
Σταμάτης Ζαχαρός
http://capital.gr/news.asp?Details=483968