Τα τουρκικά "βιολιά" το χαβά τους πάνω από το Αιγαίο αμέσως μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.


Είναι τυχαίο ότι αμέσως μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι οι "φίλοι μας" οι Τούρκοι άρχισαν πάλι τα ίδια παρατράγουδα; - αν τα σταμάτησαν βέβαια και ποτέ -.
Παραβάσεις και παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου, εικονικές εμπλοκές με ελληνικά αεροσκάφη και υπερπτήσεις ελληνικών νησιών σε πολύ χαμηλό μάλιστα ύψος...
Δεν μπορεί κάποιος να τους πει και να τους καταδείξει ότι αυτά αποτελούν εχθρικές ενέργειες; Ειδικά τώρα που μάθαμε τι θα πει να υψώνουμε ανάστημα και μάλιστα τώρα που ως Έλληνες είμαστε ενωμένοι στα θέματα εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας;

Ίσως ήταν ευκαιρία, η ελληνική αποστολή στο Βουκουρέστι να εγείρει το ζήτημα των παραβιάσεων και των αμφισβητήσεων από τη μεριά της Τουρκίας στο Αιγαίο μας. Να λέγαμε δηλαδή στους αξιότιμους συμμάχους μας: "Δεν μας έφτανε ένας προκλητικός σύμμαχος γείτονας θέλετε να αποκτήσουμε έναν ακόμη, ο οποίος βέβαια έχει περισσό θράσος πριν καν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ; Πρέπει να λάβετε τα μέτρα σας απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις ειδάλλως θα αναγκαστούμε να τα λάβουμε εμείς"... Έτσι απλά, ορθά και κοφτά όπως τους τα είπε ο Πρόεδρος Πούτιν για τη χώρα του.
Έτσι θα βλέπαμε ποιοι θα μας στήριζαν και ποιοι θα έκαναν την πάπια. Θα φαινόταν αν θα ίδρωνε και το άλλο αυτάκι του Τζ. Μπους junior για τον οποίο πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε ενδοιασμούς αν μας σέβεται ως συμμάχους. Θα καταλαβαίναμε που το πάει με την ενθαρρυντική στάση του απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις εναντίον της χώρας μας.

(κάντε κλικ για να δείτε το δημοσίευμα)

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=27903952