Επίθεση του Έλληνα ΥΠΕΞ κ. Κοτζιά στα γερμανικά ΜΜΕ -«Μας βρίζουν ως μπαταχτζήδες αυτοί που χρωστούν πριν από εμάς από κακό πόλεμο»

1a1Να σταματήσουν τα γερμανικά ΜΜΕ να κάνουν χαρακτηρισμούς για τους Έλληνες, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξη του στην Ντόιτσε Βέλλε.

Μάλιστα ο υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «οικονομικό ρατσισμό», αφήνοντας αιχμές για τους Γερμανούς που «χρωστούν πριν από εμάς» και μάλιστα «από έναν κακό πόλεμο».

Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς: «Θα πρέπει οι Γερμανοί, και εννοώ τα γερμανικά ΜΜΕ, να πάψουν να κάνουν αυτό που έχω ονομάσει στο τελευταίο μου βιβλίο “οικονομικό ρατσισμό”, να μας βρίζουν ως τεμπέληδες, μπαταχτσήδες που δεν πληρώνουν.

Χρωστούν πριν από εμάς. Και όπως εμείς οφείλουμε το πραγματικό χρέος να το πληρώσουμε ακόμη περισσότερο οφείλουν αυτοί το δικό τους. Ό,τι κι αν έκανε η Ελλάδα, το σημερινό της χρέος είναι προϊόν κακών πολιτικών επιλογών, το δικό τους είναι κακού πολέμου».
 Πηγή: www.lifo.gr


ΕΛΛΗΝΑΣ Υπουργός Εξωτερικών... δεν μιλάμε για όσους έχουν περάσει και πως στάθηκαν απένατι στα γεγονότα και στα συμφέροντα της Πατρίδας μας!!!