Ερντογάν: ""Θέλουμε ένα Ναυτικό που να κυριαρχεί στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο"

Έμφαση στην εξέλιξη των ναυτικών εξοπλιστικών προγραμμάτων πρόκειται να δώσει η νέα τουρκική κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε αποστροφή του λόγου του σε πρόσφατο ναυτικό συνέδριο στην Άγκυρα τόνισε ότι "Θέλουμε ένα Ναυτικό που να κυριαρχεί στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και να στέκεται απέναντι στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας". Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τον διορισμό του Ismet Yilmaz στην θέση του υπουργού Άμυνας της χώρας, καθότι ο εν λόγω υπουργός είναι ειδικός σε θέματα ναυτικής πολιτικής, αφού κατέχει δύο πανεπιστημιακούς τίτλους σε αυτό το αντικείμενο, ενώ για ένα χρονικό διάστημα ήταν και υφυπουργός Ναυτιλίας.
Όπως αναφέρουν πηγές από την Τουρκία ο επιτυχημένος διευθυντής της Υπογραμματείας Πολεμικής Βιομηχανίας (SSM) Murad Bayar πρόκειται να παραμείνει στην θέση του αν και ορισμένα στελέχη της SSM πρόκειται να αντικατασταθούν.
Επιπρόσθετα ο νέος υπουργός πρόκειται να αλλάξει ορισμένους από τους κανονισμούς των προμηθειών, αλλά αποκλείεται οποιαδήποτε αλλαγή της εξοπλιστικής πολιτικής της κυβέρνησης Ερντογάν η οποία, όπως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ξεκάθαρα, στηρίζει με κάθε μέσο την εγχώρια/εθνική πολεμική βιομηχανία και την αύξηση του ποσοστού κάλυψης των αναγκών των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων από την τουρκική πολεμική βιομηχανία. 

Πηγή: defencenet

Η ναυτοσύνη των Τούρκων ή μάλλον η όρεξή τους για ναυτοσύνη μας προκαλεί γέλια... Σίγα σιγά παιδιά μην σας πιάσει καμιά ναυτία !