Το Ισραήλ απαντά αυστηρά στην Τουρκία...

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αβικτορ Λιμπερμαν με άρθρο του στις 06-01-2011 στην εφημερίδα Jerousalim post με τον τίτλο «Δεν θα γίνουμε ο σάκος του μποξ της Τουρκίας», παρομοιάζει την Τουρκία με το Ιράν , “στην αυγή της Ισλαμικής επανάστασης”.
Υποστηρίζει ότι η κρίση με την Τουρκία ξεκίνησε το 2009 όταν ο Ερντογάν επιτέθηκε φραστικά και ταπείνωσε στο παγκόσμιο οικονομικό Φόρουμ του Νταβός τον νομπελίστα Πρόεδρο Σιμόν Πέρες.


Ο κ. Λιμπερμαν είναι φανερά ενοχλημένος από τις πρόσφατες εκδηλώσεις των Τούρκων στο λιμάνι της Κωνσταντινούπολης όταν επέστρεψε το πλοίο στο οποίο είχαν διαδραματισθεί τα πρόσφατα γεγονότα και φώναζαν 100.000 Τούρκοι “θάνατος στο Ισραήλ” χωρίς βέβαια να καταδικασθούν τα γεγονότα αυτά από την τουρκική κυβέρνηση. Ο υπουργός εξωτερικών υπογραμμίζει ότι : “Αν η τουρκική κυβέρνηση είναι πραγματικά ειλικρινής σχετικά με την εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ, πρέπει να σταματήσει να ψάχνει για δικαιολογίες. Το Ισραήλ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως θέμα στις επικείμενες τουρκικές εθνικές εκλογές του Ιουνίου.”
##
Ξεκάθαρα πράγματα... και στα λόγια και στις πράξεις από το Ισραήλ.