"ήμουν κι εγώ εκεί"





























"...17 Νοέμβρη 1973. Από τότε πέρασαν 35 χρόνια και η μνήμες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου έχουν περάσει από χιλιάδες κύματα . Έχουν ξεθωριάσει και έχουν ατονήσει .Κάποιοι από εκείνους τους αγωνιστές ….εξαργύρωσαν τον αγώνα τους.
Η φαρσοκωμωδία της ιστορίας είναι ότι εκείνοι που φανερά και μυστικά πρωταγωνιστούσαν στην μυστική εκκένωση του Πολυτεχνείου τις προηγούμενες ημέρες , κατέστησαν ψευδεπίγραφα τους εαυτούς τους στα χρόνια της μεταπολίτευσης ως …..τους κύριους εκφραστές της εξέγερσης. Ας είναι …δεν πειράζει!.

Κάποιοι ….άκαπνοι και απόντες εκείνης της εξέγερσης, καπηλεύτηκαν είτε για να ανέλθουν πολιτικά , είτε ενάντια στο πνεύμα του Πολυτεχνείου συμμετέχοντας σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Όλοι όμως παραχάραξαν την έννοια του Πολυτεχνείου και από σταθμός ανεφοδιασμού για τους νέους για να φτάσουν εκεί που εμείς δεν φτάσαμε, το μετέτρεψαν σε εμποροπανήγυρη..." Λέει ο politis-gr.

Με πλήρη σεβασμό απέναντι στον πραγματικό αγώνα του ελληνικού λαού για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία, εμείς παραθέτουμε κάποιες γελοιογραφίες για να δέσουν όλα τα παραπάνω... (να μας το επιτρέψουν οι διάφοροι άκαπνοι "αγωνιστές").
















"Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία, είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη".

Μίλαν Κούντερα