Ο παλιός είναι αλλιώς μα ο νέος ωραίος;
















Μετά από τη δίχρονη θητεία του στο τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή ο Αχμέτ Ριζά
Ντεμιρέρ αναχωρεί για την Τουρκία και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναλάβει κάποια θέση στο υπουργείο εξωτερικών. (κρατήστε το αυτό).
Ο νέος πρόξενος που εγκαθίσταται πλέον στην Κομοτηνή ακούει στο όνομα Μουσταφά Σερνίτ και από έρχεται λέτε; Μα φυσικά από το Κόσοβο και δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό. Γνώστης των Βαλκανίων και "εξορμά" στην περιοχή της Θράκης από ένα κρατίδιο (από ένα προτεκτοράτο θα λέγαμε καλύτερα) που μονομερώς κήρυξε την ανεξαρτησία του με τη στήριξη κατ' αρχήν των Αμερικανών. Εδώ είναι που η Ελληνική πολιτεία πρέπει να έχει τεταμένη την προσοχή της και "σηκωμένες τις κεραίες της" παρακολουθώντας πλέον πολύ σοβαρά κάθε κίνηση του νεοτοποθετημένου προξένου.
Διαφωνεί κανείς ότι είναι ένας
συνδυασμός δύο προσώπων που θα προσπαθήσει, αν φυσικά το επιτρέψει η ελληνική κυβέρνηση, να προωθήσει τις βλέψεις της Τουρκίας για την περιοχή της Θράκης; (ο καθένας από το πόστο του φυσικά)...

Επιπλέον ο απερχόμενος πρόξενος κ. Ντεμιρέρ κατά την τελετή αποχώρησής του δήλωσε μεταξύ άλλων:
« Η Θράκη είναι μία πολύ ειδική περιοχή με την ιστορία της, με τον πολιτισμικό πλούτο της και γι’ αυτό τον λόγο πιστεύω ότι αυτή η περιοχή θα είναι πιο …….σημαντική στο μέλλον και σε….. διεθνές επίπεδο».
Η ανωτέρω δήλωση είναι χαρακτηριστική και αφορά φυσικά τους ενεργειακούς αγωγούς αλλά και τα … «υποχθόνια» σχέδια της γείτονος χώρας.

Όσο για τον νέο πρόξενο κ. Σερνίτ καλό θα ήταν να κατανοήσει και να του διαμηνύσει η Ελληνική κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε μια ευρωπαϊκή χώρα με όλη την σημασία της λέξης και να μην αναλωθεί στα γνωστά ανατολίτικα τερτίπια των προκλήσεων.