Τέρμα το "Μακεδονία", Βαρντάρσκα εδώ και τώρα.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΣΑΛΑΡΗΣ:

Ώρα να αρνηθούμε τη λέξη «Μακεδονία» στο νέο όνομα .
Κάποια μέρα αυτό το άθλιο κατασκεύασμα που αυτοαποκαλείται «Δημοκρατία της Μακεδονίας» θα διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη. Ως τότε δεν έχουμε κανένα λόγο να ιδρωκοπάμε για όνομα «κοινής αποδοχής». Τα βέτο μας να είναι καλά…

Τα γράφουμε αυτά σήμερα που γίνεται στη Νέα Υόρκη η τελευταία συνάντηση του διαπραγματευτή Μάθιου Νίμιτς με τον Έλληνα Αδαμάντιο Βασιλάκη και τον Σκοπιανό Νίκολα Ντιμιτρόφ. Τελευταία προ των αμερικανικών εκλογών, με τον εν λόγω διαπραγματευτή να πιέζεται ασφυκτικά από την ασθμαίνουσα δυάδα Μπους-Κοντολίζα για ένα όνομα που θα βολεύει τους εγκαθέτους των Σκοπίων και θα διασφαλίζει το γιγαντιαίο κατασκοπευτικό δίκτυο της CIA στο προτεκτοράτο.

Σε υπέρβαση της ελληνικής θέσης που θέλει «ένα και μοναδικό όνομα για πάσα χρήση» θα ρίχναμε σήμερα την ιδέα για μία ακόμη πιο σκληρή γραμμή σαν απάντηση στην πρόσφατη κατρακύλα του Γκρούεφσκι, που όρια δεν έχει. Να δηλώσει δηλαδή η Αθήνα ότι δεν δέχεται πλέον ούτε τη λέξη «Μακεδονία» στο νέο όνομα του κρατιδίου. Και να συστήσει στο σπιθαμιαίο γείτονα την επιστροφή του στην προ της 8ης Αυγούστου 1944 επίσημη ονομασία «Βαρντάρσκα» (από το σλαβικό όνομα του ποταμού Αξιού, δηλαδή Βαρδάρη), που την άλλαξε ο Τίτο σε μυστική συνεννόηση με την Ιντέλιτζενς Σέρβις… Η Ελλάδα δεν έχει να χάσει τίποτε από τη σκλήρυνση της στάσης της, πέραν από τη διπλοπροσωπία της ηγεσίας Μπους, που ούτως ή άλλως φεύγει από τη μέση…

Ο Κώστας Καραμανλής (που γιόρτασε την Κυριακή τα 52 χρόνια από τη γέννησή του) και η υπουργός του Ντόρα Μπακογιάννη ήταν αγέννητοι όταν τη δόλια Ελλάδα ήρθε να κυβερνήσει ο πολύς Τζον Πιουριφόι, που τέτοιες μέρες το 1950 ανελάμβανε καθήκοντα πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα. Πέρασαν από τότε 58 χρόνια. Τα πάντα άλλαξαν. Ο Καραμανλής υπέγραψε βαρυσήμαντες συμφωνίες με τον Πούτιν. Η Ντόρα ύψωσε βέτο στο Βουκουρέστι. Τέτοιες αποκοτιές ήταν αδιανόητες εκείνα τα χρόνια. Η μόνη αντίδραση της Ουάσιγκτον ήταν να παραφουσκώσει τον Βαρδαρίτη πρωθυπουργό των Σκοπίων σε γελοίες αλυτρωτικές κορόνες. Σαν να ξεχνούν ότι στη «Βαρντάρσκα» στενάζουν φοβισμένοι κάπου 100.000 Έλληνες εγκατεστημένοι εκεί (ιδιαίτερα στο Μοναστήρι, από όπου και η καταγωγή του γράφοντος) από το 1900 ως το 1949. Και μαζί με αυτούς η πανσπερμία των Βαρδαριτών, Σλάβων, Βουλγάρων, Αλβανών, Τούρκων και Τσιγγάνων που αποτελούν τον πληθυσμό των δήθεν Μακεδόνων.
Η Αθήνα, λοιπόν, δεν έχει παρά να περιμένει ένα από τα δύο: Είτε το σπιθαμιαίο κρατίδιο θα βάλει την ουρά κάτω από τα σκέλη του αμέσως μετά τις αμερικανικές εκλογές είτε θα μπει στη διαδικασία της αποσύνθεσης, με άγνωστες συνέπειες για τις ισορροπίες στη Βαλκανική…»
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Είναι πολύτιμη η πενηντάχρονη εμπειρία του κ. Πασαλάρη.
Θα το πω απλά ο κ. Χρ. Πασαλάρης είναι άπαιχτος, σπανίζουν τέτοιοι άνθρωποι σήμερα, σπανίζουν οι λεβέντες που έχουν το θάρρος της γνώμης τους και λεν αλήθειες.
Ας το καταλάβει ο κ. Καραμανλής και φυσικά το σύνολο του πολιτικού κόσμου ότι η πρόταση αυτή έχει υπόβαθρο και ας πράξουν καταλλήλως. Επίσης πρέπει να κατανοήσουν ότι η στάση των Βαρδαριανών είναι άκρως προκλητική και αυτό είναι πιο φανερό και από το ολοφάνερο.
Καθόμαστε και διαπραγματευόμαστε τι; και με ποιους; Δεν ξέρω πώς από μία γελοιότητα που ξεκίνησε πριν 65 χρόνια είμαστε παγιδευμένοι σε ένα χαζό παιχνίδι στο οποίο βρήκαν πάτημα οι Αμερικάνοι για να διαταράξουν τα Βαλκάνια.
Συζητάμε για το ποιος ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος και οι Μακεδόνες και προσπαθούμε να «αποδείξουμε» ότι οι Έλληνες ήταν Έλληνες; Υπάρχει κανένα ιστορικό ντοκουμέντο που να διαφοροποιεί τους Μακεδόνες από το υπόλοιπο Ελληνικό φύλο; ΟΧΙ δεν υπάρχει κανένα!!!
Άρα πώς θα ονομαστούν Μακεδόνες κάποιοι Σλάβοι αυτομολημένοι Βούλγαροι που θέλουν να δημιουργήσουν νέο έθνος. Να δημιουργήσουν έθνος με τα δικά τους χαρακτηριστικά όχι με χαρακτηριστικά και ονομασία άλλης φυλής (των Ελλήνων - Μακεδόνων)

Καμία σύνθετη ονομασία με τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ λοιπόν.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ και οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και μόνο ΕΛΛΗΝΕΣ
Μπράβο κ. Πασαλάρη
Υ.Γ και μην ξεχνάμε ότι αυτά που λέει ο κ. Πασαλάρης βρίσκει την πλειοψηφία των Ελλήνων σύμφωνη, ας το καταλάβουν αυτό οι κυβερνώντες.