Πολύ σοβαρότερο το "παιχνίδι" που παίχτηκε στη Γεωργία...

"Μόλις άρχισε η αντεπίθεση της Μόσχας, οι Ρώσοι βομβάρδισαν αμέσως τη βάση Βαζιάνι που βρίσκεται νότια της Τιφλίδας και είναι φαινομενικά άσχετη με την Οσετία. Ο λόγος αυτού του βομβαρδισμού είναι πως οι Αμερικανοί είχαν ετοιμάσει αυτή τη βάση για να χρησιμοποιηθεί σε ενδεχόμενη επίθεση των ΗΠΑ ή του Ισραήλ εναντίον του Ιράν!"

Το παιχνίδι που παίχτηκε, λοιπόν, στη Γεωργία ήταν πολύ σοβαρότερο από την τύχη της Οσετίας - γι αυτό και οι έντονες αντιδράσεις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Η Γεωργία απέχει λίγες εκατοντάδες χιλιόμετρα από την Τεχεράνη σε ευθεία γραμμή. Έχοντας Ισραηλινό υπουργό Άμυνας η Γεωργία, θα μπορούσε ευκολότερα να διασφαλιστεί ο συντονισμός της επιχείρησης και η διαφύλαξη της μυστικότητάς της, με αποτέλεσμα μεγαλύτερο αιφνιδιασμό του Ιράν που θα μπορούσε να δεχτεί ακόμη και μόνο ισραηλινή επίθεση από τα βόρεια (!) σύνορά του και μάλιστα με ελάχιστο χρόνο αντίδρασης λόγω της εγγύτητας της βάσης επίθεσης.

Φοβερός ο Σαακασβίλι, ενεπλάκη στα πιο επικίνδυνα για την παγκόσμια ειρήνη σχέδια των Αμερικανών, διότι η χώρα του αποτέλεσε ορμητήριο τόσο εναντίον της Ρωσίας βομβαρδίζοντας τη Ν. Οσετία όσο και εναντίον του Ιράν μέσω της στρατιωτικής βάσης Βαζιάνι.