Συνεχίστηκε η δίκη των ΟΥΚ-ΜΥΑΛΣ με μόνο μάρτυρα κατηγορίας τον Δ.Αγγελίδη

 Παρουσιάστηκε με μεγάλη καθυστέρηση ο μάρτυρας κατηγορίας στην δίκη των 39 της ΟΥΚ-ΜΥΑΛΣ δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας Δ. Αγγελίδης. Ο δημοσιογράφος και βασικός μάρτυρας κατηγορίας δεν είχε παρουσιαστεί στο ναυτοδικείο όπως έπρεπε σήμερα το πρωί και για το λόγο αυτό το δικαστήριο είχε ζητήσει την προσαγωγή του με αστυνομικό όχημα.

Μετά την εμφάνιση του δημοσιογράφου η δίκη συνεχίστηκε κανονικά. Σύμφωνα με πληροφορίες οι μάρτυρες κατηγορίας δεν παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο διότι όπως είπαν, απειλήθηκε η σωματική τους ακεραιότητα κατά την προηγούμενη δίκη

Ως μάρτυρες υπερασπίσεως στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν οι Υποναύαρχος (ε.α) Δ. Θεοφανίδης, ο Αρχιπλοίαρχος (ε.α) Β. Πολίτης και ο πρώην Α/ΓΕΣ Γράγκος Φραγκούλης, ενώ δεν επιτράπηκε στον βουλευτή Π. Καμμένο να καταθέσει πληροφορίες που διέθετε.

Ο Υποναύαρχος (ε.α) Δ. Θεοφανίδης που ήταν διοικητής της ΜΥΚ κατέθεσε: "Έχω γνώσι του ήθους των ανθρώπων που παρέλασαν", "δεν παραβαίνουν τις εντολές, έχω εκπαιδεύσει τους περισσότερους", "βρίσκονται κατηγορούμενοι εξ ατόμων που δεν ήταν παρόντες, δεν μπορεί να υπάρξει κατηγορία για κάτι που κανείς δεν ξέρει αν είπαν ή έκαναν", "Εδώ υπάρχουν παραδόσεις, οι παραδόσεις τηρούνται και τηρούνται ευλαβικά".

Ενώ επιπρόσθετα ο πρώην διοκκητής της ΜΥΚ δήλωσε ότι : "Έχουν επιδείξει ανθρωπιά, σε βαθμό υπέρμετρο, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους, για να σώσουν ανθρώπους" .

Άλλος μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο Κώστας Πολίτης (αρχιπλοίαρχος ε.α.) ο οποίος αναφέρθηκε συγκεκριμένα για τον Π. Δημητρά: "Έχω υπηρετήσει σε γραφεία υπουργών και θέλω να σας πω το εξής: ο Π. Δημητράς κατέθετε πάντα αναφορές, μετά από κάθε παρέλαση. Ενώ οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες τις έβαζαν στο αρχείο, η κυβέρνηση του 2010, τις προώθησε σε ακροαματική διαδικασία".

Ο Αρχιπλοίαρχος (ε.α) αναφέρθηκε στον ρόλο του Δημητρά, Τάρτη και Βοσκόπουλου και τις σχέσεις τους με τα Σκόπια, λέγοντας ότι οι παραπάνω δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία, όταν οι Σκοπιανοί παρήλαυναν στα Σκόπια και φώναζαν "Η Θεσσαλονίκη είναι δική μας".

Ακολούθησε ο νυν επίτιμος Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος ο οποίος αναφέρθηκε στις ειδικές δυνάμεις λέγοντας ότι τα βατράχια προσφέρουν ανθρωπιστικό έργο και το μόνο που έχουν δώσει είναι θυσία "είμαι περήφανος που τους γνωρίζω" ενώ συμπλήρωσε "Και δεν νομίζω ότι ένα δικαστήριο δικάζει με βίντεο."

Η δίκη συνεχίζεται



Πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr