Γ. Ντόλιος. ΔΕΝ θα γίνει Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών έξω από την Ορεστιάδα - πιθανή η αξιοποίηση του Κέντρου στο Φυλάκιο


"Σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει η Ορεστιάδα γκέτο μεταναστών" τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε στην Ορεστιάδα, διαψεύδοντας τα σενάρια περί ίδρυσης κέντρου πρώτης υποδοχής σε εργοστάσιο έξω από το κέντρο της Ορεστιάδας. Ο κ. Ντόλιος κατέστησε σαφές, ότι "δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να κάνουμε κάτι, αν δεν συμφωνήσει η τοπική κοινωνία".
Στόχος της κυβέρνησης, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός, είναι να  σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα στους διακινητές και σε όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα. "Θέλω να δώσω έναν τίτλο εδώ" τόνισε ο κ. Ντόλιος, "μηδενική ανοχή στα λαθραία περάσματα, θέλω να δώσω έναν δεύτερο τίτλο, απομάκρυνση όλων των παράνομων, που βρίσκονται στην Ελλάδα δια της απέλασης ή και με άλλον τρόπο, θέλω να δώσω και έναν τρίτο τίτλο, πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερα φροντίδα για αυτούς, που νομίμως βρίσκονται στην Ελλάδα. Με αυτούς τους τρεις τίτλους θα πορευτούμε στην πατρίδα μας. Αλλιώς το θέμα δεν θα αντιμετωπιστεί".
Στο πλαίσιο της ανάλογης διαχείρισης του προβλήματος ο κ. Ντόλιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αξιοποιηθούν οι ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις στο κέντρο φύλαξης μεταναστών του Φυλακίου.

Οι τοποθετήσεις στη ραδιοφωνική εκπομπή του "Ράδιο Έβρος":
Γ. Ντόλιος: "Οι χώροι υποδοχής δεν θα είναι χώροι κράτησης"
0:00 / 0:00DownloadRight-click and save as to download.

Πηγή: Ράδιο Έβρος 


Να είστε σίγουρος κ. υπουργέ (εξάλλου το γνωρίζετε πολύ καλά), ότι η τοπική κοινωνία δεν συμφωνεί σε καμία περίπτωση  με τη δημιουργία κέντρων λαθρομεταναστών, τα οποία το μόνο που μας αφήνουν είναι η υποβάθμιση της περιοχής.
Δεν είναι δυνατόν αυτός ο ευλογημένος τόπος που λέγεται Έβρος, να καταντήσει ο "σκουπιδοτενεκές" ανθρώπινων ψυχών της Ευρώπης...