ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

`To PKK στην Τουρκία, κατέχει  400 τετρ. χιλιόμετρα`Ο πρόεδρος του φιλο-κουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP)Σελαχατίν Nτεμίρτας επιμένει στην άποψη του πως πολλά σημεία στη Νοτιοανατολική Τουρκία σε ακτίνα 400 χιλιομέτρων ελέγχεται από το PKK. Ο χάρτης δείχνει την περιοχή που ελέγχεται απο το PKK εντός των τουρκικών εδαφών!

Ο Ντεμίρτας στη συνέντευξη του στην τουρκική εφημερίδα Taraf αναφέρει πως « στην Νοτιοανατολική Τουρκία εκεί που μας λένε πως γίνονται στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν συμβαίνει τίποτα. Γίνονται μόνο βομβαρδισμοί από τον αέρα. Δεν υπάρχουν μπλόκα του στρατού, τους δρόμους τους ελέγχει το PKK. H αλήθεια αποκρύπτεται από την κοινή γνώμη.»

“Tις τελευταίες 45 μέρες την περιοχή ανάμεσα Σεμντίνλι-Τσουκούρτζα μια περιοχή 400 τετρ. Χιλιομέτρων είναι υπο τον έλεγχο του PKK. Όλοι οι επαρχιακοί δρόμοι ελέγχονται από την οργάνωση.» δηλώνει ο Ντεμίρτας και συνεχίζει « Από την πρώτη ημέρα των επιχειρήσεων ο στρατός αποσύρθηκε. Κλείστηκε στα φυλάκια και στα στρατόπεδα. Αυτό δεν σημαίνει πως το PKK νίκησε τον τουρκικό στρατό. Αυτό δεν είναι δυνατόν όπως δεν είναι δυνατόν ο τουρκικός στρατός να νικήσει το PKK”.

Ο πρόεδρος του BDP προκαλεί τους πολιτικούς και δηλώνει « αν υπάρχει κάποιο μέλος της κυβέρνησης που δε πιστεύει τα λόγια μου , ας πάμε στην περιοχή να δούμε ποιος ελέγχει τους δρόμους. Ο στρατός ή το PKK.”

Παρόμοιες δηλώσεις ο Ντεμίρτας είχε κάνει πριν απο δυο ημέρες και ούτε η τουρκική κυβέρνηση αλλά ούτε και ο τουρκικός Στρατός δεν εξέδωσαν ανακοίνωση για να απαντήσουν στα λεγόμενα του Ντεμίρτας, γεγονός που δείχνει πως ο Κούρδος πρόεδρος του BDP λέει κάποιες αλήθειες.