Λαθρομετανάστευση εκτός ελέγχου στα ελληνικά σύνορα – Διαμαρτύρεται η Αυστρία!

Το ότι μας έχουν πάρει χαμπάρι οι ξένοι, είναι γνωστό εδώ και καιρό. Το ότι όμως θα μας εγκαλούσαν για ένα θέμα το οποίο θα έπρεπε πρώτιστα να αποτελεί ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα της δική μας (!) εθνικής ασφάλειας όπως αυτό της μάστιγας της λαθρομετανάστευσης ε, είναι λίγο βαρύ, ακόμη και για αυτή την παράλυτη κυβέρνηση που έχει η «χώρα» σήμερα

«Τα ελληνικά σύνορα είναι ανοικτά σαν πόρτα αχυρώνα», παρατήρησε καυστικά η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Γιοχάνα Μικλ-Λάιντερ, κατηγορώντας την Ελλάδα για ανικανότητα στην εφαρμογή των απαιτούμενων ελέγχων για τους

λαθρομετάναστες.

«Η πίεση επί της Ελλάδας πρέπει να αυξηθεί ... Δεν

μπορεί ένα κράτος μέλος που δεν κάνει τη δουλειά του να παραμένει ατιμώρητο», τόνισε σε δηλώσεις της, στις Βρυξέλλες η Αυστριακή υπουργός, ενώ ο Γερμανός ομόλογός της, Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, επεσήμανε πως «το θέμα παραμένει ανοικτό για το τι συμβαίνει όταν μια χώρα δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί επαρκώς τα σύνορά της, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή με την Ελλάδα.

Μάλιστα όπως είπε, εξετάζεται να ενδεχόμενο να αποκατασταθούν οι συνοριακοί έλεγχοι αν δεν σταματήσει η εισροή λαθρομεταναστών.

Τέτοιες ενέργειες ωστόσο, προκάλεσαν αντιδράσεις στο παρελθόν καθώς παραβιάζουν τη συνθήκη Σένγκεν (κατάργηση ελέγχων στα κοινά σύνορα των χωρών - μελών, καθεστώς ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τα πρόσωπα, υπηκόους των κρατών που υπέγραψαν τη Συμφωνία). Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο όταν η Γαλλία αποκατέστησε συνοριακούς ελέγχους στο πλαίσιο διένεξής της με την Ιταλία για την εισροή μεταναστών μετά τις εξεγέρσεις της Αραβικής άνοιξης.

Η Γερμανία και η Αυστρία που απειλούν με ανάλογη κίνηση σε περίπτωση που δεν σταματήσει η αθρόα εισροή λαθρομεταναστών από τα ελληνικά σύνορα, είναι μεταξύ επτά χωρών που αποτελούν προορισμούς μεταναστών και οι οποίες ζήτησαν χθες Τετάρτη να γίνουν περισσότερα για να εξασφαλισθούν τα ελληνικά σύνορα. Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί κατά τη σημερινή τακτική σύνοδο των 27 υπουργών Εσωτερικών.

»Αισθανόμαστε ότι πρέπει να έχουμε αληθινή αλληλεγγύη και αυτό σημαίνει πως όλες οι χώρες μέλη πρέπει να ... δημιουργούν συνθήκες υποδοχής μεταναστών που να ανταποκρίνονται στη νομοθεσία που έχουμε θεσπίσει», σημείωσε από την πλευρά του ο Σουηδός υπουργός Μετανάστευσης Τομπάια Μπίλστρομ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως η αποτυχία μερικών χωρών να το πράξουν, τροφοδοτεί «τη δυσπιστία μεταξύ των κρατών μελών».

Η Ελλάδα όμως δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της, αντέτεινε ο υπουργός Μετανάστευσης του Λουξεμβούργου Νίκολας Σμιτ. «Οι Έλληνες βρίσκονται σε βαθιά κρίση και πρέπει να βοηθήσουμε τους Έλληνες - και όχι μόνον οικονομικά, χρηματοπιστωτικά. Πρέπει να λύσουμε αυτό το πρόβλημα μαζί», διεμήνυσε

Αυτό βέβαια που αγνοούν ή δεν μπορούν να κατανοήσουν οι Ευρωπαίοι είναι πως οι ασταμάτητες ροές λαθρομεταναστών κυρίως από την Τουρκία, αλλά και από τα βόρεια σύνορα, δεν οφείλεται στη δεινή θέση που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, καθώς είναι μια κατάσταση που διατρέχει όλη την προηγούμενη δεκαετία, αλλά είναι εκούσια πράξη όλων των κυβερνήσεων που έχουν περάσει από τον δύσμοιρο αυτό τόπο. Πράξη η οποία διεξάγεται μεθοδικά, αθόρυβα, βάσει σχεδιασμού και με την συνδρομή της πάντα πρόθυμης αριστεράς.

Πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr