Στον έλεγχο του FIR Αθηνών… εκπαιδεύονται οι Τούρκοι













Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις... και πριν καλά καλά ο Ερντογάν και η κουστωδία του επιστρέψουν στην πατρίδα τους και μπούνε στα σπίτια τους, οι "καλοί" μας γείτονες αρχίζουν και πάλι την "ειρηνική" προσέγγιση-συνύπαρξη με τη Χώρα μας στέλνοντας "κρουαζιερόπλοια φρεγάτες" για να ελέγξουν τα μαχητικά μας αεροσκάφη στα πλαίσια της εκκολαπτόμενης Ελληνοτουρκικής φιλίας... Κι εσείς αναρωτιέστε τι είπε ο Ερντογάν... Να σας πούμε τι είπε: ΤΙΠΟΤΑ δεν είπε και τίποτα δεν θα αλλάξει, απλά μας κούνησε το δάχτυλο και μας εκφόβισε... Είναι σίγουρο ότι για ακόμη μία φορά δοκιμάζει τα αντανακλαστικά μας με τις πολιτικές του και με τις επιχειρησιακές τακτικές του στρατού του. Μέχρι το σημείο που θα δημιουργήσει τετελεσμένα και de facto καταστάσεις ώστε να αρπάξει αυτά που χρόνια οι τουρκικές πολιτικές και κυβερνήσεις στοχεύουν, ποντάροντας βέβαια στα δικά μας φοβικά σύνδρομα και στην οσφιοκαμψία μας.

Νέος «τσαμπουκάς» τουρκικής φρεγάτας σε ελληνικά μαχητικά
Προσπάθεια να ελέγξει την ταυτότητα και να ενημερωθεί για την πτήση δύο ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 κατέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας μία τουρκική φρεγάτα!

Το τουρκικό πολεμικό πλοίο βρισκόταν στο Αιγαίο λαμβάνοντας μέρος στην άσκηση «Μπεγιάζ Φιρτίνα». Περίπου στις δύο και είκοσι το μεσημέρι, το πλήρωμα της τουρκικής φρεγάτας παρενέβη στη συχνότητα κινδύνου, επιχειρώντας να μάθει τις… προθέσεις ελληνικού ζεύγους F-16.

Εκείνη την ώρα, τα ελληνικά μαχητικά πετούσαν νοτίως της Ικαρίας σε ύψος 300 ποδών (περίπου 100 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας) και σε απόσταση από την περιοχή που έπλεε η τουρκική φρεγάτα. Κυρίως όμως, το σημαντικότερο είναι ότι η περιοχή που βρισκόταν το τουρκικό πολεμικό πλοίο δεν ήταν δεσμευμένη από ΝΟΤΑΜ, άρα τα ελληνικά μαχητικά είχαν κάθε δικαίωμα να πετούν.

Πέραν του γεγονότος ότι την ώρα της πτήσης (περίπου 14।20) δεν βρίσκονταν σε εξέλιξη γυμνάσια τουρκικών πλοίων, άρα τα ελληνικά μαχητικά -με την παρουσία τους- δεν επηρέαζαν τη διεξαγωγή κάποιας άσκησης.Τα τουρκικά αεροναυτικά γυμνάσια με την επωνυμία «Μπεγιάζ Φιρτίνα» αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 21 Μαϊου.ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Τον... χαβά τους στο Αιγαίο
Έλεγχο σε ελληνικά αεροσκάφη που πετούσαν εντός του FIR της Ελλάδος επιχείρησε τη Δευτέρα τουρκική φρεγάτα στο Κεντρικό Αιγαίο.

Δύο ημέρες μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, η Τουρκία επανήλθε στις προκλήσεις στο Αιγαίο, ζητώντας και πάλι, όπως και την τελευταία εβδομάδα, να ελέγξει ελληνικά μαχητικά.

Ειδικότερα, μια φρεγάτα που έπλεε νοτιοδυτικά της Ικαρίας στο Κεντρικό Αιγαίο κάλεσε λίγο πριν τις 14.30 τη συχνότητα κινδύνου στον ασύρματο δύο ελληνικών F-16 που πετούσαν στην περιοχή, αξιώνοντας να της δηλώσουν την ταυτότητα και τις προθέσεις τους.

Είναι η τρίτη φορά τις τελευταίες 10 ημέρες που τουρκικό πολεμικό πλοίο ζητά στοιχεία από ελληνικά αεροσκάφη.
MEGATV





"Πολυχρονεμένε μας σουλτάνε", με το συμπάθιο, αλλά έτσι φιλίες δεν γίνονται και δεν στεριώνουν.
Και για να ξεκαθαρίσουμε, δεν έχουμε τίποτα με την επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού στη Χώρα μας, ας ξανάρθει… αλλά να έρθει με διάθεση πραγματικά φιλική και μόνο αν έχει να μας πει κάτι το οποίο να είναι ειλικρινές και στη συνέχεια θα τηρήσει. Και φυσικά πάντα με σεβασμό στην εθνική μας κυριαρχία, στην Ελληνική πολιτεία και στα εσωτερικά μας ζητήματα (χωρίς να κάνει υποδείξεις), στους διεθνείς κανόνες και στο διεθνές δίκαιο, εγκαταλείποντας το "δόγμα Νταβούντογλου" (εδώ , εδώ , εδώ ...) και αίροντας φυσικά το casus belli εναντίον της Χώρας μας. (Δεν είναι κακό να καταθέσει και ένα στεφάνι- επιβάλλεται θα λεγα- στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, έτσι θα είναι και εντός του πρωτοκόλλου που προβλέπει η επίσημη επίσκεψη). 
Και επιπλέον φροντίζοντας για την απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και των παράνομων εποίκων από την πολύπαθη Κύπρο.