"Τάπα" Γιώργου Παπανδρέου στους Γερμανούς!


Μία πραγματικά έξυπνη ατάκα από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου διατυπώθηκε σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Οι Έλληνες δεν έχουν στο γονίδιό τους τη διαφθορά, όπως και οι Γερμανοί δεν έχουν στο γονίδιό τους τον εθνικοσοσιαλισμό».

Υπάρχει και άλλη ανάγνωση στην φράση αυτή: "Όσο έχουμε εμείς την διαφθορά στο γονίδιό μας, άλλο τόσο έχετε κι εσείς τον εθνικοσοσιαλισμό"!

Λίγη ώρα προτού συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει ότι «η Ελλάδα ζητά αλληλεγγύη, όχι οικονομική στήριξη».

«Πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ώστε να δανειζόμαστε με αποδεκτούς όρους. Αυτό μόνον χρειαζόμαστε. Εάν δεν δεχθούμε αυτή τη βοήθεια, δεν θα καταφέρουμε τις αλλαγές που προγραμματίζουμε και αυτό θα το πλήρωνε ακριβά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ολόκληρη η Ευρώπη.»

Η επίσκεψη του Γ.Παπανδρέου έχει ξεκινήσει στην Γερμανία για την συνάντησή του με την Γερμανίδα καγκελάριο Αγκέλα Μέρκελ, μέσα σε ένα ιδιαίτερα βαρύ κλίμα με προσβλητικά δημοσιεύματα από την γερμανική εφημερίδα Bild. Δεν αναμένεται τίποτα το εντυπωσιακό από αυτή την συνάντηση.

Πιο σημαντική χαρακτηρίζεται η επίσκεψη στο Παρίσι την Κυριακή, όπου ο Νικολά Σαρκοζί, σε έναν σαφώς πιό φιλελληνικό κλίμα αναμένεται να κάνει την τελευταία προσπάθεια να μας κρατήσει μακριά από το ΔΝΤ.