Νέα τουρκική πρόκληση σημειώθηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής, πάνω από τα Ίμια. Την ώρα που ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος πραγματοποιούσε ρίψη στεφάνου από ελικόπτερο στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, τιμώντας τους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους στην κρίση των Ιμίων το 1996, σημειώθηκε εμπλοκή, καθώς δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 επιχείρησαν να «παρενοχλήσουν» το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο έλληνας υπουργός.
Αμέσως, «σηκώθηκαν» δύο ελληνικά F-16 και έφθασαν στο σημείο όπου και σημειώθηκε εμπλοκή. Η πρόθεση του κ. Καμμένου να ρίξει στεφάνι στα Ίμια είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Άγκυρας και αυτό είχε δημοσιοποιηθεί και μέσα από τον τουρκικό Τύπο, συγκεκριμένα τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα "Σαμπάχ".  

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατόπιν, βρέθηκε στον Αμύγδαλο δίπλα στους Παρανύμφους, τόπο καταγωγής του Μ. Μπικάκη για να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις στη μνήμη του Κρητικού ήρωα. Ο Π. Καμμένος βρέθηκε εκεί για να τιμήσει τον ήρωα της Κυπριακής τραγωδίας Μανώλη Μπικάκη καταθέτοντας στεφάνι στον τάφο του καταδρομέα. Συγκινημένος τραγούδησε κι ο ίδιος τον εθνικό ύμνο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη μνήμη του Κρητικού ήρωα.
Ο Υπουργός συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον βουλευτή Ηρακλείου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστα Δαμαβολίτη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης: Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος κ. Ευάγγελος Αποστολάκης
Ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος κ. Ευάγγελος Τουρνάς
Ο ∆ήµαρχος ∆ήµου Αρχανών – Αστερουσίων κ. Εµµανουήλ Κοκοσάλης
Ο Ανώτερος ∆ιοικητής Φρουράς Ηρακλείου Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Μπουζάκης,
καθώς και λοιποί εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών, θρησκευτικών και στρατιωτικών αρχών

"Οι Ένοπλες Δυνάμεις, σήμερα, τιμούν έναν ήρωα με καθυστέρηση 40 χρόνων. Θα αποδοθούν τιμές σε όλους τους ήρωες που πολέμησαν στην Κύπρο" - δήλωσε ο κ.Καμμένος, γνωστοποιώντας ότι έχει ήδη δώσει εντολή να αποκατασταθούν όλες οι αδικίες που είχε επιβάλλει η τρόικα στις ένοπλες δυνάμεις με σκοπό να κάμψει το ηθικό τους. 
Ποιός είναι ο Μανώλης Μπικάκης
Ο Μανώλης Μπικάκης είναι Έλληνας σύγχρονος ήρωας πολέµου, µε καταγωγή από την Κρήτη. Έλαβε µέρος στον πόλεµο ενάντια στην εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο το 1974, επονοµαζόµενο και Αττίλας Ι υπηρετώντας στην Α΄ Μοίρα της Ελληνικής ∆ύναµης Κύπρου (ΕΛ.∆Υ.Κ.).

Έµεινε στην ιστορία για την ηρωική προσπάθεια που έκανε πολεµώντας επί τέσσερεις ηµέρες µόνος του και ενώ τον θεωρούσαν οι συµπολεµιστές του νεκρό, αφού αποσπάστηκε από τις υπόλοιπες δυνάµεις. Κατέστρεψε έξι τουρκικά τεθωρακισµένα άρµατα Μ48-Α2 µε αντιαρµατικά βλήµατα ΠΑΟ.
Αφού απολύθηκε από το Στρατό, στη συνέχεια εργάστηκε ως οικοδόµος έως το 1994, όπου και σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχηµα στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών.